Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi aici condamnările pe corupţie pentru luna aprilie

ro

04 May, 2011 20:07 1075 Marime text
În cursul lunii aprilie 2011, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, instanţele de judecată au pronunţat 15 hotărâri definitive de condamnare a unui număr de 22 de inculpaţi, au informat oficialii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urmă cu scurt timp. Printre aceştia se numără un fost secretar de stat (actual membru al Parlamentului), un fost preşedinte de bancă, un fost preşedinte SIF, 2 comisari ai Gărzii de Mediu, un colonel în rezervă din cadrul IGSU, un ofiţer DGA, un ofiţer IPJ, un primar de comună şi alţii. Pedepsele variază între 7 ani închisoare în regim de detenţie şi 1 an închisoare cu suspendare. În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1.346 din 31 octombrie 2007 privind aprobarea Planului de acţiune pentru îndeplinirea criteriilor din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, modificată prin Hotărârea de Guvern nr. 79 din 5 februarie 2010, DNA informează opinia publică asupra deciziilor definitive pronunţate în dosarele de competenţa sa prin publicarea acestora pe pagina de Internet a instituţiei.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, DNA răspunde unei cerinţe menţionate în Planul de acţiune şi anume aceleia de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii