Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Nicușor Constantinescu! Aproape a scăpat de arestul la domiciliu (rechizitorii)

ro

12 May, 2015 13:15 1920 Marime text
Veste bună pentru șeful suspendat al CJC, Nicușor Daniel Constantinescu.

Judecătoarea Iulia Cezara Suciu a dispus azi înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei. 

Pe durata controlului judiciar, Constantinescu are următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. 2. să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei. 3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 4. să nu depăşească limita teritorială a României. 5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză; 5. să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Tribunalul a atras atenţia șefului suspendat al CJC că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive.

Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanța de DNA Constanța.

Decizia s-a dat în dosarul în care Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC.

Judecătoarea Iulia Cezara Suciu este magistratul care i-a înlocuit lui Constantinescu arestul la domiciliu cu controlul judiciar în dosarul în care este acuzat pentru subfinanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii