Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări ale inspectorilor DSVSA Constanţa. Ce alimente au fost retrase

ro

25 Oct, 2016 10:47 1803 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 17 – 21.10.2016, s-au materializat prin verificări la 91 obiective.

Astfel, au fost verificate patru unităţi tip fast-food, două cantine, 22 super/hipermarket-uri, nouă laboratoare cofetărie/patiserie, opt depozite alimentare, o unitate produse din carne, două centre prelucrare lapte, o unitate produse proaspete din pescuit,  două centre colectare peşte, şapte pescării, o punct de debarcare peşte, o unitate procesare miere,  nouă incineratoare, două depozite subproduse nedestinate consumului uman,  şase unităţi fabricare pâine şi specialităţi, o unitate comercializare produse congelate, trei depozite seminţe consum, o unitate fabricare vin, o unitate fabricare ceai, o unitate fabricare apă de masă,  o unitate de morărit, trei depozite de destinaţie, o unitate fabricare ulei, o unitate fabricare apă carbogazoasă, o unitate fabricare produse zaharoase.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nerespectarea cerinţelor veterinare privind circulaţia internă a deşeurilor sau subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.200 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3074 kg, lapte şi produse lactate – 1227 kg,  peşte şi produse din peşte – 684 kg, ouă – 39 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.322 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii