Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânzător ambulant de ţigări de contrabandă, prins în portul Sulina

ro

07 Jul, 2015 12:27 2376 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi fraudei vamale cu produse supuse accizării, identificând un cetăţean ucrainean care oferea spre vânzare, în portul Sulina, cantitatea de 80 pachete ţigări cu timbru de R. Ucraina fără a îndeplini condiţiile legale.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina l-au depistat, pe raza localităţii Sulina, pe K. Viktor în vârstă de 54 de ani, de cetăţenie ucraineană, în timp ce oferea spre vânzare mai multe pachete de ţigări din mărcile LM,  Rothmans şi Chesterfield, pe care erau aplicate timbre fiscale emise de R. Ucraina.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză comercializase cantitatea de 50 pachete de ţigări contra sumei de 500 lei şi intenţiona să vândă şi celelalte pachete de ţigări găsite asupra sa, contra sumei de 10 lei pachetul.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cele 80 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 800 lei şi suma de 500 lei provenită din activitatea de comercializare a ţigărilor, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,colectare, deţinere, producere, desfacere şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.270, pct.3 din Legea 86/2006 privind Codul vamal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii