Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânzările Metro, afectate de fluctuaţiile de schimb valutar

ro

13 Jan, 2014 16:07 1272 Marime text


Vânzările Metro AG, al patrulea retailer european, au scăzut cu 3,3% în ultimul trimestru din 2013, tranzacţiile înregistrate în perioada Crăciunului fiind sub aşteptări, iar fluctuaţiile de schimb valutar au afectat câştigurile grupului german, transmit AFP şi Reuters.


Declinul 'a fost cauzat în principal de efectele valutare negative în multe zone din Europa de Est şi Asia', precum şi în urma pierderii veniturilor de la supermarketurile Real, vândute recent în Rusia, România, Ucraina, şi a lanţului Media Markt în China', se arată într-o declaraţie a Metro.

Dacă nu se ţine cont de efectele valutare şi vânzarea unor active non-core, vânzările au urcat cu 1,1%, la 18,7 miliarde de euro (25,57 miliarde de dolari.

Directorul general Olaf Koch a afirmat că vânzările au fost în linie cu obiectivele companiei pentru anul financiar 2013/2014.

'Noul nostru an financiar a avut un start solid, în ciuda unui mediu economic dificil, din cauza vânzărilor slabe de Crăciun nu am raportat evoluţii mai bune', a adăugat şeful Metro.

Divizia de Cash & Carry, care reprezintă aproape jumătate din vânzările grupului, a raportat un avans al vânzărilor de 0,9%, la 8,5 miliarde de euro, datorită majorării consumului în Germania şi în alte pieţe din Europa Occidentală.

Compania germană şi-a redus activitatea şi costurile, pentru a reveni pe profit, anunţând în decembrie că se va concentra pe un management strict al costurilor, deoarece cumpărătorii continuă să-şi reducă cheltuielile în Europa.


Sursa: Economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii