Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânt puternic la Constanţa. Ce aveţi de făcut

ro

02 Apr, 2016 08:25 1608 Marime text
 
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în mai multe județe, traficul rutier se desfășoară în condiții de vânt puternic. La această oră sunt în vigoare două atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55-60 km/h, valabile pentru judeţele Buzău, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Constanța și Tulcea.
 
Vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi de aceea poliţiştii rutieri îi atenţionează pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.
 
Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
 
Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii