Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vanghelie şi-a văzut visul cu ochii – e şef de partid

ro

07 Apr, 2016 18:25 2228 Marime text
 
Marian Vanghelie a anunțat, astăzi, într-o conferință, că preia conducerea Partidului Dreptății Sociale (PDS), formațiune care va avea congresul în aproximativ trei săptămâni. După cum puteţi observa, prescurtarea numelui este înşelătoare, căci oamenii pot confunda uşor PDS cu PSD.
 
Vanghelie s-a prezentat la Palatul Parlamentului împreună cu un grup format din parlamentari, reprezentanți ai sindicatelor, membri ai PDS, alături de care va conduce partidul care este înființat de mai bine de șapte ani. El a susținut că are experiența necesară pentru a fi lider de partid și a adăugat că va colabora cu "mai multe formațiuni".
 

 "Am avut discuții cu mulți oameni din Parlament, cu mulți oameni politici, chiar din momentul în care am ieșit din arestul preventiv. Am avut discuții pentru ce trebuie făcut pentru o stângă democratică din România, pe ceea ce trebuie făcut ca, în acest stat de drept, să schimbăm lucrurile în bine. (...) Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD. Sunt alții care reprezintă sindicatele, Consiliul General, consilii, care reprezintă Parlamentul. În aproximativ trei săptămâni ne veți vedea la Sala Palatului, unde vom prezenta ce vrem să facem cu acest grup", a declarat Vanghelie.

 
Vanghelie a arătat că își asumă responsabilitatea preluării acestei noi formațiuni și nu a dorit să dea încă un răspuns concret în privința candidaturii sale la Primăria sectorului 5, lăsând să se înțeleagă că ar putea candida chiar la Primăria Capitalei.
 

"Eu nu vreau să omor, nu vreau să arestez, eu vreau să strâng lângă mine oameni care să facă ceva. (...) Dacă toți ne ascundem în munți, cine mai vorbește? Cred că am câștigat experiența necesară, nu neapărat politică, organizatorică, ci de a merge puțin cu cătușele prin fața românilor. Cred că am obligația, prin experiența politică și organizatorică pe care o am și puterea pe care o am, de a influența pozitiv foarte mulți colegi de-ai mei din PSD să nu mai stea ascunși, să nu mai tacă, să vorbească și să vină alături de noi. În următoarea perioadă veți fi plăcut surprinși de ceea ce vom reuși să realizăm. Nu sunt unul dintre liderii europeni ai acestei țări, dar pot să strâng foarte multă lume, din zona intelectuală, sindicală, oameni cu influență pozitivă, care pot să facă ceva", a afirmat Vanghelie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii