Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vanghelie a primit „comisioane” din contracte și prin intermediul unei firme administrate de Oana Niculescu-Mizil

ro

12 Mar, 2015 18:27 1556 Marime text
Marian Vanghelie percepea un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate de Primăria sectorului 5 și instituțiile subordonate cu firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, banii fiind încasați de edil prin intermediul unor persoane apropiate și al unor firme, inclusiv o societate administrată de partenera sa, Oana Niculescu-Mizil, conform unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Valoarea totală a contractelor de execuție a unor lucrări publice, încheiate din anul 2007 până în prezent, se ridică la aproape două miliarde de lei, conform acelorași surse.

„Comisionul" a fost plătit, în unele cazuri, sub forma unor contracte încheiate de o firmă controlată de Marin Dumitru, prin intermediul unor societăți tip off-shore, și societăți controlate de primarul sectorului 5, prin intermediari. Printre firmele care ar fi beneficiat de astfel de contracte se numără și una care era administrată de facto de către Oana Niculescu-Mizil.

Drept garanție pentru plata "comisionului" de 20%, Marin Dumitru ar fi cedat controlul asupra uneia dintre firmele sale către șoferul lui Vanghelie.

Marian Vanghelie mai este suspectat, conform surselor citate, că împreună cu vărul său Mircea Sorin Niculae a achiziționat o serie de bunuri mobile și imobile din 2007 până în prezent, folosind sume provenite din mită. Bunurile erau apoi introduse în patrimoniul societăților comerciale controlate de cei doi, cu scopul de a ascunde originea lor ilegală.

În același dosar este cercetată, conform surselor, și Oana Niculescu-Mizil, care a efectuat acte de comerț în calitate de administrator de facto al unei societăți comerciale, calitate incompatibilă cu funcția de parlamentar, cu scopul de a obține pentru firma respectivă foloase necuvenite.

Vizat de anchetă este și un avocat din Baroul București, Mihai-Doru Giugula, care i-ar fi furnizat lui Vanghelie informații dintr-un dosar în care era cercetat omul de afaceri Marin Dumitru.

Procurorii anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 — 2015.

Conform unui comunicat de presă al DNA, transmis AGERPRES, joi sunt efectuate percheziții la nouă adrese din București și județul Ilfov, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sedii de firme și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, anunță DNA.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii