Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vacanţă în siguranţă - fără droguri” Rutieriştii din Constanţa organizează acţiuni de prevenire în rândul minorilor

ro

21 Aug, 2014 14:33 1870 Marime text
Săptămâna aceasta elevii aflaţi în vacanţă în tabăra Delfinul din Năvodari au primti mai multe recomandări cu privire la asigurarea unei vacanţe în siguranţă.
 
Acţiunea a fost organizată de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, în parteneriat cu psihologi din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. De asemenea, acţiunea a vizat şi Centrul de Agrement 2 Mai şi Centrul de Agrement “New Paradise” din Eforie Sud.
 
Copii şi cadrelor didactice au primit câteva recomandări în vederea prevenirii victimizării minorilor şi asigurării unei vacanţe în deplină siguranţă, amintindu-le cele mai importante reguli de circulaţie pe drumurile publice şi totodată explicându-le că strada nu este un spaţiu de joacă.
 
 Rolul psihologilor a fost acela de a le explica elevilor cauzele şi semnele consumului de droguri, cum poate fi ajutată o persoană care consumă droguri şi tipurile de violenţă ca urmare a consumului de droguri. Activităţile desfăşurate se înscriu în proiectul „Vacanţă în Siguranţă - fără droguri” şi au avut drept scop creşterea gradului de informare a elevilor pentru reducerea riscului de victimizare al acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii