Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vacanţă bancară pentru turiştii care merg în Grecia. La ce se pot aştepta cei care vizitează ţara până la referendum

ro

29 Jun, 2015 16:07 3985 Marime text
Guvernul elen a decis că Instituțiile bancare grecești vor rămâne închise până la data de 7 iulie adică după două zile de la referendumul anunţat de premierul Alexis Tsipras şi aprobat de parlament iar potrivit deciziei privind controlul capitalurilor, retragerile de bani din ATM-urile bancare vor fi limitate la 60 de euro pe zi.
 Drept urmare, mulţi dintre greci au luat cu asalt supermarketurile şi benzinăriile, iar turiştii care şi-au pregătit o vacanţă în Grecia se întreabă cum îi poate afecta criza actuală.

 Desi Grecia este o ţară sigură, vizitatorii străini sunt avertizaţi că numărul furturilor din buzunare sau portofele ar putea creşte având în vedere faptul că turiştii vor purta mai mulţi bani lichizi asupra lor, relatează hotnews.ro 
Turiştii sunt sfătuiţi să fie mereu la curent cu ştirile având în vedere schimbarea de la minut la minut a contextului economic din Grecia, pentru a nu întâmpina inconveniente de orice natură în perioada sejurului.
Publicaţia grecească protothema.gr a anunţat că mai multe mitinguri pro si contra referendumului şi a guvernului Tsipras au fost programate în săptămâna ce urmează în centrul Atenei. Turiştii sunt informaţi că în zona Pieţei Syntagma au fost programate demonstraţii dar zona poate fi vizitată în siguranţă înainte şi după manifestaţii. 
Pentru a înlătura zvonurile, dar şi pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor turistice oferite dat fiind contextul actual, hotnews.ro anunţă publicarea unei liste liste cu sfaturi pentru turiştii care se pregătesc să viziteze Grecia în următoarea perioadă. 
Astfel, turistii sunt sfătuiţi să ia la ei cat mai mulţi bani lichizi, având în vedere limita de retragere de 60 de euro pe zi. Anunţul negocierilor eşuate cu liderii Europeni a făcut ca o parte a grecilor să ia cu asalt supermarketurile sau benzinăriile, în special în zona Atenei, turiştii sunt nevoiţi să fie pregătiţi pentru riscul unor eventuale lipsuri de marfă, desi guvernul de stânga a dat asigurări că există suficiente rezerve medicale. 
Restaurantele, supermarketurile, hotelurile si spa-urile accepta plata prin cardul de credit, în ciuda zvonurilor cum că unii proprietari de unităţi de cazare au acceptat doar plăţile cash în weekend
În timpul zilei de 5 iulie, cand va avea loc referendumul lansat de guvernul Tsipras, turiştii sunt avertizaţi să se aştepte la întârzieri şi întreruperi de program. 

Privind din altă perspectivă, publicaţia grecească protothema.gr susţine că actuala situaţie de criză din Grecia naşte şi câteva aspecte pozitive, ptofitabile pentru turişti: experţii din domeniul turismului anticipează că în urmatoarea perioada turismul din tara nu va avea de suferit si nu va fi afectat avand in vedere ca grecii vad acest sector drept unul vital si au tot interesul de a nu-l perturba. Problemele Greciei fac ca vacanţele aici să devină din ce in ce mai acesibile din punct de vedere financiar.
Pe lângă măsurile restrictive, Guvernul a anunţat şi că transportul public în Atena şi împrejurimi va fi gratuit până pe 6 iulie.
Sursa foto: www.butterflyholiday.ro

Ana MAIORU, studentă a Facultății de Litere, Specializarea Jurnalism a Universității „Ovidius“ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii