Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă prezentăm una dintre cele mai simpatice specii de şerpi din fauna noastră - Boa de nisip

ro

04 Oct, 2015 16:01 4255 Marime text
De Ziua Mondială a Animalelor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" ne prezintă una dintre cele mai simpatice specii de şerpi din fauna noastră.
 
Boa de nisip (Eryx jaculus turcicus), o specie regăsită recent, a fost semnalată pentru prima dată în fauna României de Robert Dombrovski în 1902. Specia nu a fost niciodată una foarte răspândită şi în cea mai mare parte a timpului informaţiile despre aceasta au fost foarte limitate, atât de mult, încat în ultimul timp, existenţa speciei în România a fost pusă sub semnul întrebării. În ultimii doi ani (2014 - 2015) au fost identificate două populaţii noi aparţinând speciei, una dintre ele fiind regăsită chiar de către cercetătorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.
 
”Din păcate, populaţia a fost localizată pe baza unui individ mort, astfel încât nu am putut să vă prezentăm specia în toată frumuseţea ei. Acest lucru se schimbă acum, când un individ viu de boa de nisip a fost identificat de cercetătorii muzeului în colaborare cu membri ai S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club. Vă invităm să îl admirăm în imaginile următoare şi îi mulţumim împreună, colegului nostru, herpetologul Tiberiu Săhlean pentru fotografiile deosebite şi pentru informaţiile pe care ni le-a pus, cu amabilitate, la dispoziţie”, spun cei de la Muzeu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii