Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă mai amintiţi? Comemorare. Andreea Diana Oaida, tânăra care a murit în cumplitul accident de la Mihai Viteazu, ar fi împlinit 20 de ani

ro

23 Aug, 2017 09:26 10126 Marime text
Andreea Diana Oaida, a decedat anul trecut, pe 12 iunie 2016, într-un accidentul rutier grav petrecut în localitatea Mihai Viteazu, judeţul Constanţa. Tânăra era elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi se pregătea pentru examenul de Bacalaureat.

Maria Mădălina Celmare (42 de ani) se deplasa la volanul unui Chevrolet Kalos pe DN 22, din direcţia Tulcea către Constanţa. Şoferiţa s-a angajat în depăşirea unui alt autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un BMW care se deplasa pe sensul de mers Constanţa - Tulcea. La volanul BMW-ului se afla Emil Ovidiu Dănilă (48 de ani). În maşină cu el, pe scaunul din dreapta, se afla Eugenia Dănilă (69 de ani), mama lui, un pasager din spate, George Alexandru Dănilă (17 ani), fiul lui, și prietena adolescentului, Elena Oprea (17 ani).

În tragicul accident şi-au pierdut vieţile şi Maria Mădălina Celmare (mama Andreei), Mircea Celmare (bunicul Andreei) şi Maria Celmare (bunica Andreei).
Vestea că Andreea a murit a căzut ca un trăsnet pentru toţi cunoscuţii, dar şi pentru întreg judeţul Constanţa. Nenumărate mesaje au fost lăsate pe pagina de Facebook a fetei.

În cadrul funerariilor, la slujba oficiată în cadrul Colegiului „Mihai Eminescu“, ÎPS Teodosie a ținut o prelegere, în lacrimi, în memoria tinerei care a plecat mult prea devreme. 

„Durerea aceasta atât de adâncă ne-a copleşit pe toţi şi căutăm răspunsuri. Aceşti oameni au fost oameni buni, iar eleva aceasta a fost o floare frumoasă. De aceea durerea este atât de adâncă. Aş vrea să aducă o rază de lumină în sufletul tuturor. Andreea este aici cu noi, ne priveşte şi ne ascultă. Noi nu putem să o privim, dar îi ascultăm sufletul. Ea nu ne va părăsi. Trebuie să o purtaţi în sufletele voastre mai departe. S-a dăruit ca o jertfă cerului. Să o îmbrăcăm pe Andreea şi pe cei împreună cu ea, prin rugăciune, dragoste şi lacrimi. Dumnezeu să o ierte pe Andreea, pe mama şi pe bunicul, să nu îi despartă în viaţa viitoare!“ spunea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, acum un an.

Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit un eveniment emoţionant de baschet în memoria Andreei Diana Oaida. Tânăra făcea parte din echipa de baschet a colegiului.

La evenimentul intitulat sugestiv „Baschet pentru un înger" au participat echipe feminine (CSS1 Constanţa, Colegiul Naţional Mihai Eminescu) şi masculine (BC Athletic, Liga de Baschet Amator), iar acţiunea s-a bucurat de un mare succes. Organizatorii au pregătit şi un afiş, cu două mesaje: „Astăzi şi întotdeauna, vom juca pentru tine!” şi „Ne este dor de tine!”.

Astăzi, Andreea ar fi împlinit 20 de ani.

Citeşte şi: UPDATE6. Trei persoane au murit şi cinci sunt rănite la Mihai Viteazu! Imagini terifiante. ISU a activat CODUL ROŞU (galerie foto + video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii