Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi sau nu scoasă religia din şcoli? Ce spune ministrul Educaţiei

ro

09 Dec, 2014 18:28 2311 Marime text
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarant astăzi că până când Parlamentul sau, după caz, Guvernul se va pronunţa cu privire la predarea religiei în şcoli, vor fi respectate Constituţia şi legea care reglementează acest subiect, neputând fi schimbat nimic până atunci.
 
 "Legat de predarea religiei în şcoli, sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul. În primul rând, trebuie respectate legea şi Constituţia şi tot cadrul instituţional în care se desfăşoară orele în şcoli. În acest moment, avem o lege, avem o decizie a CCR şi avem o procedură pe care Parlamentul sau Guvernul, după caz, trebuie să le parcurgă", a declarat ministrul Educaţiei, citat de Mediafax.

Pricopie a adăugat că până când nu se decide, la nivelul Parlamentului sau al Guvernului, cum se va proceda în planurile de învăţământ şi în procedurile din şcoli, "evident că nu se poate schimba nimic".

În 12 noiembrie, Curtea Constituţională a decis că obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educaţiei, este neconstituţională, oficiali ai Curţii precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabi 09 Dec, 2014 21:53 BOR ar trebui sa munceasca pentru bani, asa cum ne invata insusi Sfantul Apostol Pavel. Si ne ostenim, lucrand cu mainile noastre. Este criza si BOR absoarbe bani din bugetul tarii, bani care sunt asteptati in spitale, scoli. Oare pentru o slujba de cateva ore in 1-2 zile a saptamana justifica banii dati din bugetul tarii pt salariile preotilor? Stim ca primesc spaga de 2-3 ori mai mult ca salariu ...! Rusine BOR. Cea mai profitabila "afacere" este BOR si totusi primesc de la buget miliarde pt constructii de biserici .. care stau goale! Macar de ar merge lumea la biserica!