Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR, strângere de semnături pentru interzicerea prin Constituție a penalilor în funcții publice

ro

08 Nov, 2017 14:33 1550 Marime text
Uniunea Salvați România inițiază strângerea de semnături pentru o inițiativă cetățenească ce  transpune în Constituție cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: fără penali în funcții publice. 

USR consideră că se impune introducerea acestei interdicții în Constituție în contextul asaltului asupra Justiției pe care coaliția PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 și care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiției ce subminează independența magistraților și anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu. 

Juriștii Uniunii Salvați România au elaborat un nou articol pentru Constituția României care prevede că “nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați prin hotărâri judecătorești definitive la pedeapsa închisorii pentru infracțiuni săvârșite cu intenție”.
 
Uniunea Salvați România invită organizațiile care formează societatea civilă, dar și sindicatele din toate domeniile să facă parte din comitetul de inițiativă care va face această propunere legislativă de revizuire a Constituției. Inițiativa cetățenească trebuie să strângă cel puțin 500.000 de semnături în termen de 6 luni de la publicarea propunerii în Monitorul Oficial. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nu conteaza 08 Nov, 2017 15:48 A fost si referendum pentru un anumit număr de parlamentari si nu se respecta, dar totusi sa speram ca de data asta se va tine cont