Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmările scandalului cu dezinfectanți diluați UPDATE-Hexi Pharma, pusă sub învinuire. E oficial!

ro

13 May, 2016 12:43 1291 Marime text
Firma Hexi Pharma este pusă sub învinuire în urma scandalului cu dezinfectanți în care a fost implicată. Informația nu este deocamdată oficială, ci a fost furnizată pe surse pentru Antena 3. Aceasta ar fi prima punere sub învinuire în acest dosar complex și controversat în același timp.
 
În urmă cu două zile, compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, a cerut intrarea în insolvență la Tribunalul Bucureşti. Patronul firmei, Dan Condrea, s-a prezentat marți la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul dezinfectanților din spitale. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.
 
Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. De asemenea, poliţiştii au ridicat probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe. În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi, care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.
 
Hexi Pharma a fost înfințată în 1994 și are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din acțiuni. Potrivit vrajitorul.eu, compania a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 18,9 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei. De asemenea, firma Hexi Pharma are 45 de angajați. Se pare însă că producătorul de biocide Hexi Pharma are datorii la stat de 23,4 milioane de lei.


UPDATE, ora 13.21:


Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.
 
"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea 'Dezinfectanţii utilizaţi în spitale', procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută şi pedepsită de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.
 
Parchetul mai arată că, astăzi, i-a fost adus la cunoştinţă reprezentantului legal al societăţii faptul că procurorii au pus sub acuzare persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL.
 
Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de firma Hexi Pharma. Parchetul anunţa atunci că urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii