Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uraganul Matthew Aproximativ 900 de victime în Haiti

ro

08 Oct, 2016 12:45 1999 Marime text
Uraganul Matthew a ucis aproape 900 de oameni în Haiti și a lăsat zeci de mii de persoane fără adăpost, înainte de a ajunge pe coasta atlantică a Floridei, vineri, conform unui material publicat astăzi de Reuters, scrie Agerpres.

Bilanțul victimelor din Haiti a ajuns vineri la cel puțin 877, pe măsură ce informațiile privind victimele din regiunile izolate de trecerea furtunii au putut fi centralizate de autorități. Uraganul a lovit Haiti marți, cu vânturi de până la 235 km/h și ploi torențiale. Aproximativ 61.500 de haitieni s-au refugiat în adăposturi. Cel puțin trei localități din regiunea de coastă de vest au anunțat fiecare zeci de victime. Primarul satului Chantal, din regiune, a anunțat moartea a 86 de persoane după ce copaci smulși din rădăcini de furtună s-au prăbușit peste case. Alte 20 de persoane din Chantal sunt date dispărute.

Statele Unite ale Americii au trimis vineri o navă militară de transport, USS Mesa Verde, cu 300 de soldați la bord, pentru a se alătura operațiunilor de asistență oferite populației după trecerea puternicului uragan Matthew de cei aproximativ 250 de militari și 9 elicoptere americane care se află deja în Haiti. Nava dispune de echipamente pentru îndepărtarea dărâmăturilor — elicoptere grele și buldozere — dar și de cisterne pentru a livra apă proaspătă pentru populație și de două blocuri operatorii pentru răniți.

Alte două nave militare americane se află în zonă și pot interveni în caz de nevoie: portavionul USS George Washington și nava-spital USNS Comfort.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii