Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2. Metoda "Accidentul" Prinşi în flagrant, la Constanţa, cu peste un miliard de lei vechi asupra lor. Capii reţelei, închişi la Galaţi

ro

05 Mar, 2015 18:56 7056 Marime text
Polițiștii din cadrul IPJ Constanța, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat, în urmă cu o oră şi jumătate un flagrant în zona Rovere, pe bulevardul Tomis din Constanța, privind mai mulți bărbați bănuiți de comiterea de înșelăciuni prin metoda Accidentul.
 
În cauză, bărbații vor fi conduși la sediul la sediul IPJ Constanța pentru audieri, iar la finalul anchetei vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

În autoturismul cu care se deplasau bărbaţii au fost descoperiţi peste 100.000 de lei, bani proveniţi din înşelăciuni, inclusiv, cred anchetatorii, cei 60.000 de lei cu care a fost păcălită, în urmă cu două seri, o pensionară din cartierul Tomis Nord.

Interesant este faptul că persoanele care efectuau apelurile telefonice prin care erau păcălite victimele sunt deţinuţi încarceraţi în Penitenciatul Galaţi. De altfel, la această oră, în Penitenciatul Galaţi se efectuează percheziţii de amploare în acest dosar. 

UPDATE 2 ora 21.45 – Comunicatul oficial al IPJ Constanţa 

La data de 5 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanţa au surprins în flagrant, în municipiul Constanţa, doi bărbaţi bănuiţi de înşelăciuni prin metoda Accidentul.
 
Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 3-5 martie, ar fi comis 12 înşelăciuni sau tentative la înşelăciune, cauzând un prejudiciu de aproximativ 170.000 lei.
 
Astfel, astăzi, ora 16.30, unul dintre bănuiţi, care anterior ridicase diferite sume de bani de la mai multe părţi vătămate, a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce preda banii unui alt bărbat, care urma să-i predea, la rândul sau, altei persoane, care anterior contactase telefonic victimele.
 
Concomitent, poliţiştii au mai depistat, în Constanţa, alte două persoane (un bărbat şi o femeie), despre care există date că acţionau în complicitate cu ceilalţi doi bărbaţi prinşi în flagrant, asupra femeii fiind identificată suma de 3.980 de lei şi 50 de euro.
 
Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii activităţii infracţionale a persoanelor, urmând că la finalul acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

UPDATE ora 20.24

Flagrantul a fost organizat după ce o femeie a anunţat Poliţia imediat ce şi-a dat seama că fusese păcălită. Ea tocmai îi dăduse 45.000 de lei unui individ care i-a spus că este avocatul fiului său, iar acesta ar fi vinovat de producerea unui accident rutier.
 
De altfel, mai multe vârstnice au căzut în plasa escrocilor numai în ultimele zile, numărul păgubiţilor prin metoda Accidentul ridicându-se la aproximativ 20, numai în acest an.
 
Suspecţii, în număr de patru sunt din Brăila şi au venit la Constanţa cu un taxi. Şoferul se dezice că ar avea vreo legătură cu ceilalţi trei, însă anchetatorii îl bănuiesc de complicitate.
 
Amintim şi faptul că pe data de 17 ianuarie, două tinere au fost prinse de poliţişti când înşelau prin aceeaşi metodă o femeie din Ovidiu. Nu este exclus ca ele să facă parte din aceeaşi grupare de escroci, pentru că sunt tot din Brăila.

Citeşte şi BĂTRÂNĂ DE 81 DE ANI DIN CONSTANŢA, ÎNŞELATĂ PRIN METODA „ACCIDENTUL“

BĂTRÂNI ÎNŞELAŢI PRIN METODA „ACCIDENTUL“

„Avocatele“ din metoda „accidentul“, de la Ovidiu Tânăra-reţinută, Daniela Mihailov - cercetată în libertate

Sursa foto: reporterntv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • yop 05 Mar, 2015 21:48 Și Pilif