Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3 - Nicolae Bucovală a părăsit discuţia. Ceilalţi l-au urmat A escaladat conflictul între buticari şi patronii de restaurante şi hoteluri (galerie foto + video)

ro

25 Mar, 2016 15:47 3223 Marime text
În aceste momente, în staţiunea Mamaia se desfăşoară o nouă întâlnire a operatorilor din turism din Satul de vacanţă şi staţiunea Mamaia cu reprezentanţii municipalităţii.
 
Principala temă de discuţie este reprezentată de regulamentul de ordine şi funcţionare al staţiunii în perioada estivală, care ar trebui adoptat în viitoarea şedinţă de Consiliu Local. Operatorii au discuţii în contradictoriu privind existenţa magazinelor alimentare în staţiunea Mamaia.

În timp ce proprietarii de restaurante cer ca în staţiune să existe nu mai mult de patru magazine alimentare, proprietarii acestor spaţii spun că sunt împotrivă şi că în punctul lor de vedere un competitor direct al restaurantelor sunt autoservirile.
 
Regulamentul de funcţionare al staţiunii Mamaia prevede amenajarea spaţiilor comerciale, al alimentarelor mai exact, în conformitate cu PUZ-ul staţiunii, în care nu apare această prevedere. Proprietarii acestor tipuri de spaţii au pus accept pe faptul că nu este legală această preciazare, considerând-o discriminatorie.

UPDATE3, ora 16.27:


Viceprimarul Costin Răsăuţeanu a declarat că este dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi şi că nu se aştepta la această reacţie, mai ales din partea lui Nicolae Bucovală. Acesta a adăugat că ia în calcul şi posibilitatea de a nu mai organiza o altă dezbatere publică în vederea stabilirii prevederilor regulamentului de funcţionare a staţiunii Mamaia. 

UPDATE2, ora 16.05:

A escaladat conflictul între buticari şi patronii de restaurante şi hoteluri

Din sală se auzea: "Ce taxe plătim noi hotelierii si cât plătesc ei?"
 
La discuţii a luat parte şi Tania Budi.
 
Hotelierii spun este foarte greu pentru ei să ţină hotelul deschis chiar şi pe timpul verii.

UPDATE, ora 15.55:


De asemenea, operatorii din Satul de Vacanţă au cerut iniţial ca ora de funcţionare maximă să fie 2 dimineaţa, aşa cum a fost inclus în regulament. Acum s-au răzgândit şi au cerut ca orarul să fie acelaşi ca în staţiunea Mamaia, adică permanent.
 
Din cauza diferendelor între hotelieri şi cei care deţin magazine alimentare, primii au decis să părăsească sala şi să nu voteze regulamentul.
 
Hotelierii spun că este vorba despre o concurenţă neloială. Mai mult, dacă turiştii cumpără alimente din aceste puncte alimentare şi apar toxiinfecţii alimentare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) spune că de vină sunt magazinele, dar totul cade pe umerii lor.

Asociaţia Patronală Mamaia s-a retras astfel din această discuţie lăsând municipalitatea să decidă asupra regulamentului. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii