Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE1 - Şeful Antifraudă ANAF, audiat la DNA. Se pare că are calitatea de suspect

ro

09 Sep, 2015 15:59 2092 Marime text
 
Şeful Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, vicepreşedinte al Fiscului,  Romeo Nicolae, a ajuns la DNA Ploieşti, împreună cu avocatul său. Acesta va fi audiat în calitate de suspect.
 
Potrivit unor surse judiciare, acesta este suspect de trafic de influenţă. La intrarea în sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus că nu a făcut niciodată ceva ce să i se poată reproşa. Avocatul său eu Alexandru Chiciu, fost procuror DNA, care este şi apărătorul lui Oprescu.
 
Romeo-Florin Nicolae, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit, în 2013, de premierul Victor Ponta la conducerea nou-înfiinţatei Direcţii Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor. El are statutul de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care coordonează Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală.
 

UPDATE1, ora 18.00

Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu a propus premierului Victor Ponta suspendarea din funcție a lui Romeo-Florin Nicolae până la clarificarea situației. 

„Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunțată dispunerea efectuării urmăririi penale față de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilă privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deținea funcția de consilier superior în cadrul ANAF - Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală și nu coordona activitatea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din funcție, până la clarificarea situației.”, a transmis printr-un comunicat de presă Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.
 

UPDATE, ora 17.20:

Oficial de la DNA:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de :
 
NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de  trafic de influenţă.
 
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăţi comerciale,  lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată  la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .
 
Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei .
 
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii