Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Trenul regal a pornit din Sinaia către Bucureşti Prima oprire - Ploieşti

ro

01 Dec, 2014 11:54 2147 Marime text
Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turişti care petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte, au mers, luni dimineaţă, în Gara regală din Sinaia, de unde trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria, relateay[ Mediafax.
 
Membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, au participat, alături de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi de reprezentanţi ai administraţiei publice, la o ceremonie în cadrul căreia au fost împărţite steguleţe, s-a intonat imnul naţional şi imnul regal.
 
Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar aceştia au stat de vorbă cu ei. Puţin după ora 9.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia cu destinaţia Ploieşti. De la Ploieşti, trenul regal va merge către Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani, garnitura urmând să aducă Familia Regală la Bucureşti, luni seară.
 
Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928. Şi anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind aşteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

Update ora 12.48

Sute de ploieșteni, de la părinți cu copii în brațe la bătrâni în baston, s-au aflat luni, în Gara de Sud a orașului, unde au întâmpinat trenul regal cu aplauze, steaguri și flori, scandând Trăiască regele!.
 
Trenul regal a staționat timp de aproximativ 20 de minute în Gara de Sud a Ploieștiului, acesta fiind întâmpinat cu aplauze de cei aproximativ 400 de ploieșteni care se aflau pe peron special pentru acest eveniment.

Sursa foto: mediafax.ro. agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii