Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Spitalul Județean Constanța și Sanatoriul Techirghiol, ar fi vizate de descinderile efectuate la unitățile sanitare

ro

07 May, 2016 12:52 4059 Marime text
Surse din IPJ Constanța au declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța spun că Spitalul Județean Constanța este vizat de descinderile care au loc în aceste momente în 22 de județe dintre care și Constanța. De asemenea, se pare că este vizat și Sanatoriul Techirghiol.
 
Polițiștii însoțesc în aceste moment echipele de control, de unde ridică probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.
 
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că nu sunt descinderi în aceste momente la spital, ci au fost doar controale de igienă sanitară în urmă cu două săptămâni, potrivit acestuia fiind doar verificări de rutină. Mihnea Avram ne-a mai precizat faptul că nu sunt vizați de aceste descinderi pentru că spitalul nu a cumpărat produse de la Hexi Pharma. 

La activități participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

UPDATE, ora 13.25:

Roxana Almășan, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că au fost astfel de controale astăzi în centru.

„S-au prevevat probe. Noi am achiziționat în total 10 litri de dezinfectant de la Hexi Pharma, 5 pentru suprafețe și 5 pentru instrumental, numai că nu am apucat să îl utilizăm. În acest moment nu mai aveam acest dezinfectant. S-au prelevat probe din dezinfectanți și au plecat”, a declarat managerul Sanatoriului din Techirgiol.  


Citește și: Descinderi de amploare la unități sanitare din Constanța, București și alte 20 de județe​
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marin Pretoriu 08 May, 2016 15:42 In Techirghiol este spital?