Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Şeful suspendat al CJC, cercetat sub control judiciar Nicuşor Constantinescu petrece ziua onomastică în sânul familiei

ro

05 Dec, 2014 10:27 4092 Marime text
Cererea de punere în libertate formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC a ajuns pe masa judecătoarei Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa. Şedinţa este programată să înceapă în câteva zeci de minute. În cazul în care cererea va fi aprobată, Constantinescu va fi pus în libertate.

UPDATE ora 11.25

Duba care îl aduce pe Nicuşor Constantinescu la proces a ajuns la Tribunalul Constanţa.

De asemenea, la Palatul de Justiţie din Constanţa au ajuns soţia şi fiica preşedintelui suspendat al CJC (foto jos), dar şi mai mulţi apropiaţi.

Întrebat cum se simte, Nicuşor Constantinescu a răspuns: "Ca într-un sicriu!".

Update ora 11.45

Nicuşor Consttinescu a refuzat, iniţial, să i se scoată cătuşele de la mâini, la intrarea în sala de judecată. El le-a spus gardienilor că dacă tot îl chinuie, să îl chinuie până la capăt. Şeful suspendat al CJC a spus, apoi, că refuză să i se scoată cătuşlele, până la sosirea judecătorului în sală.

UPDATE ora 12.48

Procurorul DNA a susţinut în faţa judecătorilor că Nicuşor Constantinescu nu a venit de bună voie în ţară, ci pentru că îi expirase viza şi că urma să fie încarcerat, oricum, în SUA.

Procurorii mai spun că Nicuşor Constinescu a avut montat, în SUA, un dispozitiv de urmărire, după ce i-a expirat viza, însă avocaţii spun că acest lucru nu este real.

UPDATE ora 13.00

Nicuşor Constantinescu a declarat în faţa instanţei: "Vă dau cuvântul meu de om că nu m-am sustras. Am plecat din ţară cu permisiunea procurorilor DNA".

UPDATE ora 13.10

Şedinţa s-a încheiat. Nicuşor Constantinescu a cerut, în ultimul cuvânt, să fie pus în libertate. În sală a fost prezentă şi mama lui, pe lângă fiică şi soţie. Şeful suspendat al CJC l-a numit securist pe un cetăţean american care ar fi colaborat cu autorităţile judiciare.

Nicuşor Constantinescu a fost reprezentat atât de avocatul Marius Mocanu, cât şi de avocatul Alexandru Stan, din Bucureşti.

La finalul sedintei, Nicuşor Constantinescu a dorit sa stea de vorba cu familia sa, insa gardienii nu i-au permis acest lucru.

UPDATE 16.40

Judecătoarea Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, a decis ca Nicuşor Daniel Constantinescu sa fie eliberat din arest. Citeşte mai multe AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Denim 05 Dec, 2014 20:46 Justitie de 2 lei. Daca a fost eliberat din arest preventiv cum adica era obligatoriu sa fie eliberat si la Constanta? Ce daca era aceeasi persoana, sunt 2 fapte diferite. Culmea ar fi sa-i dea, la misto, 1-2 ani cu suspendare. Halal justitie.
  • Spandex 05 Dec, 2014 17:32 Lasa-ne, lasa-neeee, lasa-nee!!
  • Teodor 05 Dec, 2014 17:29 eh, nu a vrut sa se sustraga, si fiimea de 3 ani minte mai convingator
  • Cristiana Dobrin 05 Dec, 2014 17:23 De ce sa fie eliberat? Nu a stat atata timp liber in state? Sa-i fie rusine
  • Catalin 05 Dec, 2014 17:22 Ce atitudine sfidatoare, vreau catuse nu mai vreau catuse...
  • Alina 05 Dec, 2014 17:22 dupa cat circ ai facut mai ai tupeu sa ceri eliberarea???