Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Rechizitoriu DNA. Nicolae Dumitru, Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu aduşi la audieri (document)

ro

27 Oct, 2014 08:55 2905 Marime text
În urmă cu scurt timp, Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost adus la DNA. Acesta a coborât dintr-o maşina a poliţiei, fiind escortat de doi ofiţeri.

Cocoş a fost adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat în dosarul Mircorsoft.

Amintim că recent au avut loc percheziţii acasă la Dorin Cocoş, de unde procurorii au ridicat mai multe documente.

Omul de afaceri Dorin Cocoș ar fi primit 8-9 milioane de euro mită în dosarul Microsoft.

Printre locuintele care au fost perchezitionate în acest dosar sunt şi cele ale fostului sef al SIE Catalin Harnagea si ale oamenilor de afaceri Remus Truica si Nicolae Dumitru.
Percheziţii au avut loc si la locuintele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidential Dorin Marian, tatalui presedintelui COSR, Adrian Petrache, si la Fundatia Dinu Pescariu.

În dosarul Microsoft, cel mai mare dosar de coruptie din ultimii 25 de ani, sunt vizati şi 9 fosti ministri. Este vorba de senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau. Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în acest dosar, referitor la derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli, ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

UPDATE, ora 9.36

De asemenea, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, a fost emis mandat de aducere la DNA și pentru omul de afaceri Nicolae Dumitru.

UPDATE, ora 9.44

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, va fi pus sub urmărire penală, potrivit unor surse, relatează România TV.  Cocoş este acuzat de trafic de influenţă. Aceleaşi lucru se va întâmpla şi în cazul omului de afaceri  Nicolae Dumitru, cunoscut drept Nicu Niro, şi despre care se ştie că este apropiat al Elenei Udrea. Şi Nicolae Dimitru va fi urmărit penal pentru trafic de influenţă în dosarul Microsoft.

Elena Udrea, candidatul PMP la presedintie, a declarat în data de 16 octombrie, intr-un interviu pentru HotNews.ro ca in 2006 a fondat o firma alaturi de fostul sau sot si de omul de afaceri Nicolae Dumitru. Firma avea ca scop construirea unui imobil, dar ea nu a functionat niciodata, a afirmat Udrea.

Cât îl priveşte pe fostul soţ, Elena Udrea a declarat într-un interviu la HotNews următoarele: "Regret ca numele fostului meu sot e implicat in acest scandal, chiar daca e pomenit de martori. Indiferent numele cui e vehiculat, justitia trebuie sa mearga pana la capat. Zece ani am stat langa presedinte si ne-am straduit ca justitia sa functioneze independent.
E fostul meu sot, sper ca nu e implicat si nu e adevarat ce spun martorii, insa spun si eu ce a spus presedintele in legatura cu fratele sau, justitia trebuie sa isi faca datoria, personal nu am nicio implicare in acest dosar. În general nu aveam discutii despre afacerile sotului meu. Eu m-am dedicat aproape in totalitate politicii, poate si acesta a fost unul dintre motivele pentru care ne-am despartit. Despre aceasta situatie pomenita de martori nu am avut cunostinta."

UPDATE. 10.47

Primarul de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus şi el la DNA cu mandat de aducere, transmite România TV.

Edilul a venit însoţit de doi ofiţeri DNA pentru a fi audiat în dosarul Microsoft.

Potrivit declaraţiilor martorilor, primarul intermedia mita de la companiile IT către minister.

Dorin Cocoș şi Gheorghe Ştefan ar fi primit 8-9 milioane de euro mită astfel încât companiile IT să obţină contractele privind licentele Microsoft pentru scoli.

UPDATE, ora 13.03

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost adus si el cu mandat la DNA. El este acuzat de trafic de influenta si luare de mita in dosar.

De asemenea, în cazul lui Gheorghe Ştefan, primarul de la Piatra Neamţ, procurorii urmează să dispună reţinera sa pentru 24 de ore.

"Am fost adus degeaba", a spus primarul municipiului Piatra Neamt, inainte sa fie dus de politisti in sediul DNA, informează Mediafax.

UPDATE ora 14.48

Jurnaliştii de la stiripesurse.ro au intrat in posesia unei părţi din rechizitoriul procurorilor DNA, pe care îl puteţi studia în secţiunea Documente.


sursă foto: www.cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii