Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Raluca Prună este audiată în comisiile parlamentare de specialitate

ro

17 Nov, 2015 10:38 2067 Marime text
 
Premierul desemnat Dacian Cioloş a trimis astăzi noua nominalizare, la Parlament. Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei.
 
În acest moment însă, Prună nu este în ţară. Aceasta urmează să fie audiată la comisiile juridice, după ce va sosi de la Bruxelles, potrivit româniatv.net.
 
Vă reamintim, că în această dimineață, după retragerea Cristinei Guseth, Mihai Selegean şi Raluca Prună au fost numele vehiculate pentru funcţia de Ministru al Justiţiei.

UPDATE 2, ora 16.10 - Cine este Raluca Prună
 
Raluca Prună a fost membru fondator și director al Asociației Române pentru Transparență, în prezent, Transperancy Internațional România (1999-2003). De asemenea, a activat ca avocat, dar și în consultanță juridică.
 
În cadrul Comisiei Europene a fost consilier în cadrul Delegației Comisiei Europene la București, la Justiție și Afaceri interne, subcapitolul Anticorupție și consilier și manager de programe în cadrul Direcției Generale Justiție, Libertate și Securitate a Comisiei Europene, secția Solidaritate financiară pentru Imigrație, azil și frontiere, potrivit digi24.ro. Totodată, a fost colaborator extern pe proiecte finanțate de Guvernul britanic (traficul de ființe umane — 2005; managementul instanțelor — 2007) la Asociația Alternative Sociale din Iași.
 
Raluca Prună este membru a numeroase organizații și asociații juridice din România: membru fondator al Societății pentru Justiție (aug. 2005 — mart. 2006); membru de onoare al Asociației magistraților din România (din iun. 2005); membru fondator al Asociației române pentru filosofie analitică (din oct. 1995); membru al Societății Române pentru dialog și reflecție filosofică (din oct. 2005).

UPDATE 1, ora 11.35 

„Sunt cu adevărat onorată să fiu aici. Este o onoare că premierul mi-a propus această șansă. Sunt absolvent de drept și de filosofie. Înainte de a ajunge la Delegația Comisiei Europene am avut o activitate în societatea civilă.
Am avut interlocutori din sistemul judiciar din România. Am cunoscut avocați, experți, mediatori. Am avut o radiografie destul de completă a sistmului judiciar din țara mea. În 2004, după negocierile de aderare, am plecat la Consiliul de al Bruxelles. În 2007, m-am reîntors în Comisia Europeană în direcția de justiție și securitate. M-am ocupat de frontieră externă a UE. Am lucrat trei luni ca asistent parlamentar al doamnei Monica Macovei”, a declarat Raluca Prună în faţa parlamentarilor, potrivit România TV. 



Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii