Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update3 - Radu Mazăre a ajuns la Tribunalul Constanţa. Şedinţa este secretă (rechizitoriu+video)

ro

12 Jun, 2015 10:24 4161 Marime text
 
Fostul primar Radu Mazăre se află în aceste momente la Tribunalul Constanța, unde se judecă, în şedinţă secretă, primul termen în dosarul în care el este judecat pentru vânzarea unor terenuri din stațiunea Mamaia, la preţuri subevaluate. Procurorii au stabilit că în acest caz bugetul Primăriei Constanţa a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Constanţa, în 12 octombrie 2004, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa la acea vreme, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu privind corectă gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/metrul pătrat, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 metri pătraţi, situat în staţiunea Mamaia. Astfel, el ar fi provocat Primăriei Constanţa un prejudiciu de 1.104.884 euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului terenului.

Conform DNA, Radu Mazăre ar fi stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală pentru o suprafaţă de 11.890 de metri pătraţi de teren din staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, inculpata şi ea în acelaşi dosar.

UPDATE 3: 14.30

Judecătoarea Mihaela Vlăşceanu a amânat cauza pentru data de 26 iunie, când ar putea să se pronunţa asupra legalităţii şi temeiniciei rechizitoriului. La plecare, fostul edil a făcut următoarea declaraţie: „Mi s-a strâns sufletul când am venit în Constanţa. O scot eu până la urmă la capăt. Tot timpul speri să ieşi. Acum...nu vedeţi când mă ţine, când mă scoate. Îmi era dor de voi, de Constanţa, de mare“.
 
UPDATE2, 12.00: 

La acest termen a fost prezentă şi Sorina Gina Hortolomei-Moscu şi Lizeta Haralambie. Radu Mazăre a fost apărat de avocata Ioana Focşa, în timp ce avocatul Ionuţ Cazacu le-a apărat interesele Sorinei Gina Hortolomei-Moscu şi firrmelor din dosar. 

În secţiunea „documente“ poate fi citit şi rechizitoriul întocmit în Dosarul Retrocedărilor.

 

UPDATE1, 11.40:

Procesul s-a terminat. Judecătoarea Mihaela Vlăsceanu a acordat un nou termen pentru studierea dosarului. Radu Mazăre va fi dus într-o cameră specială pentru studierea dosarului.
 

UPDATE, 11.20:


La Tribunal a ajuns şi prietena fostului edil de Constanţa, Roxana.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii