Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Ponta rămâne premier. Moţiunea de cenzură a PNL nu a trecut la vot!

ro

29 Sep, 2015 13:43 1720 Marime text
Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", nu a avut sorţi de izbândă în Parlament. În total au fost 206 voturi în favoarea moţiunii, însă insuficiente pentru răsturnarea Guvernului. La acestea se adăugă încă 8 voturi împotriva moţiunii de cenzură. Liberalii aveau nevoie de 276 de voturi pentru ca moţiunea să treacă. Printre cei care au votat împotriva răsturnării guvernului Ponta s-a numărat şi social-democratul Şerban Niculae. A fost vot secret cu bile: bila albă în urna albă şi bila neagra în urna neagră înseamnă vot pentru răsturnarea Guvernului Ponta, iar bila albă în urna neagră şi bila neagră în urna albă înseamnă vot împotriva moţiunii de cenzură.
S-a respectat decizia coaliţiei de guvernare, adică parlamentarii PSD-UNPR-ALDE au asigurat cvorumul, dar nu au votat. Crin Antonescu a fost şi el prezent la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. Alături de acesta a fost şi Elena Udrea, care anunţase pe Facebook că va vota moţiunea, "nu pentru conţinutul ei ci pentru a nu rata o ocazie de a sancţiona acest Guvern." În plus, ea a prevestit că "la cât de slab au pregătit-o liberalii, moţiunea va cădea".
Şeful Guvernului, Victor Ponta, a declarat la începutul şedinţei că "dincolo de o serie de jigniri, invective, nu există niciun fel de critică adusă actului de guvernare. Blaga a zis că mi-a spus că m-a scos din politică. Am si eu un Labrador acasă care se crede tigru. Cei care m-au scos din politică, din păcate vă vor scoate şi pe dumneavoastră. Cred că azi s-a dovedit că Guvernarea actuală are nevoie de multe lucruri de îmbunătăţit. Sunt foarte lucrurri pe care trebuie să le facem mai bine. Nu există o alternativă la guvernarea noastră".

UPDATE, ora 14.00:


Premierul Victor Ponta a declarat, după căderea moţiunii de cenzură, că se va "extrage" din toate aceste bătălii politice pentru a se concentra pe activitatea guvernamentală: "Nici n-avea cum să avem probleme. Moţiunea a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL. Marea problemă este că azi nu s-a discutat ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru români. Îmi folosesc toată energia pentru actele de guvernare. La treabă de azi că sunt multe lucruri de făcut pentru că cei de la PNL PDL nu sunt în stare".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii