Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziţii la directorii lui Radu Mazăre

ro

22 Apr, 2014 10:13 5706 Marime text

Potrivit România TV, azi au fost efectuate descinderi la directori din primăria lui Radu Mazăre.
Mai multe percheziţii se fac la primăria din Constanţa. Vizaţi sunt directorii de la Cadastru. Patru maşini de mascaţi şi una de poliţie se află în acest moment în faţa primăriei.

UPDATE

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează percheziții domiciliare în trei locații situate în municipiul Constanța. Sunt vizaţi apropiaţi ai primarului Radu Mazăre. La această oră maşinile au descins la o vilă din cartierul Compozitorilor din Constanţa. Perchezițiile au fost efectuate în cauza penală în care Radu Ştefan Mazăre, Alexandru Mazăre și Avraham Morgenstern sunt cercetați pentru fapte de corupție. 

Când şi cum s-au desfăşurat  percheziţii în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre este cercetat

În urmă cu două săptămâni, pe data de 8 aprilie, la Primăria municipiului Constanţa şi la domiciliul primarului Radu Mazăre din Mamaia, au avut loc primele percheziţii în dosarul în care Radu Mazăre este cercetat pentru fapte de corupţie. La acea dată pe numele lui Radu Mazăre a fost emis mandat de aducere la DNA Bucureşti. Ulterior, edilul a petrecut o noapte în arestul poliţiei capitalei. Acesta a fost eliberat sub control judiciar.

În urmă cu o săptămână, pe 14 aprilie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Radu Mazăre, primar al municipiului Constanța, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii.

Azi, percheziţiile au fost efectuate la apropiaţii lui Radu Mazăre, directori din cadrul primăriei municipiului Constanţa. Scopul percheziţiilor este descoperirea de noi acte şi documente care ar avea legătură cu proiectul de construire al Campusului social „Henri Coandă”.
 
Amintim că percheziţiile sunt efectuate de procurorii DNA în dosarul în care Radu Ştefan Mazare este cercetat şi a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită. Conform DNA, la începutul anului 2011, Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat Programul de construire a locuinţelor modulare grupate în Campusul social „Henri Coandă“. Avraham Morgenstern ar fi vrut să îşi asigure câştigarea licitaţiei care urma a fi organizată, astfel că, în cursul anului 2011, i-ar fi remis primarului municipiului Constanţa suma totală de 175.000 de euro, conform anchetatorilor. Banii ar fi trebuit să-i faciliteze câştigarea licitaţiei care avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).



Vineri, după judecarea recursului procurorilor DNA în dosarul de fapte de corupţie în care Radu Mazăre este cercetat, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis continuarea cercetărilor în stare de libertate sub control judiciar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cine mai tinea mortul in casa? 22 Apr, 2014 13:49 vrajeala dna -cine mai tinea de atita timp acte comporomitatoare?musamalizare -ca la adrian nastase cu termopane-vrajeala cu cartiet amariti
  • Rodica Ionescu 22 Apr, 2014 11:21 Le propun procurorilor sa-l verifice mai atent,pe pILAT,care in declaratia sa de avere,a "uitat" sa treaca o "barcuta" si un hotel, ALMA(trecut probabil, pe numele vreunei rude,asa cum se obisnuieste)