Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Minmetal a căzut la pace cu Radu Mazăre pe tema Portului Constanţa

ro

20 May, 2014 13:06 5822 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a ieşit, în urmă cu puţin timp, de la discuţiile cu conducerea societăţii Minmetal.

Edilul-şef a purtat discuţii cu Liviu Ghebaur, director general al Minmetal.

Se pare că, în urma discuţiilor, aşa cum reiese din declaraţiile lui Mazăre şi Ghebaur, societatea Minmetal nu ar fi împotriva transferului pachetului de acţiuni din Portul Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Municipalitatea constănţeană.

„Am discutat despre posibilitatea ca lucrurile să iasă bine. Să iasă bine pentru municipalitate, să iasă bine  pentru ei, ca operatori, să iasă bine pentru port. Despre ceea ce înseamnă chiriile şi faptul că au fost speriaţi de anumite creşteri ale chiriilor, despre posibilitatea de a introduce o taxă, eventual pe toată marfa care se tranzitează prin port, ceea ce ar însemna o creştere a profitului APC-ului, inclusiv a încasărilor pentru stat şi pentru primărie. În orice caz, am agreat că putem sta de vorbă ca nişte oameni rezonabili şi care, de fapt, au aceleaşi interese, ca treaba să meargă bine“, a declarat Radu Mazăre, la finalul discuţiilor".

Amintim că Minmetal a fost reprezentată, săptămâna trecută, la conferinţa de presă susţinută de Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar", de Teodor Bolocan, director Minmetal. Toţi cei prezenţi la acea conferinţă s-au pronunţat categoric împotriva transferului unui pachet de acţiuni ale Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia Mazăre.

UPDATE: Primarul Mazăre a mai anunţat, că azi, după ora 14.00, se va întâlni şi cu reprezentanţii operatorului portuar Chimpex SA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vox homini 20 May, 2014 18:01 Tocmai de aia nu prea se leaga. N-au nimic de impartit. Am indoieli ca Liviu a batut palma cu
  • Vox Dei 20 May, 2014 16:00 Nu ar trebui sa va mirati de abordare ci mai bine verificati trecutul mai vechi sau recent al lui Ghebaur si proabbil ca veti intelege de ce interesele celor doi sunt convergente ;)