Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE INCDM „Grigore Antipa” O manifestare științifică marchează ziua internațională a Mării Negre (galerie foto)

ro

30 Oct, 2015 10:16 2274 Marime text
 
Institutul Național Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” găzduiește astăzi simpozionul internațional „Protecția ecosistemului Mării Negre și gestionarea durabilă a activităților marine”.
 
Manifestara științifică marchează ziua internațională a Mării Negre care se sărbătorește în fiecare an pe 31 octombrie.
 
Printe invitați se numără consulul turc Ali Bozçalişkan, rectorul Universității „Ovidius” Sorin Rugină, Nicolae Papadopol, director Ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Constanţa, Simin Nicolaev directorul Institutului Grigire Antipa, subprefectul UDTR Constanța, Levent Accoium dar și consulul onorific al Norvegiei în România Laurențiu Adrian Lazăr. 

 

UPDATE, ora 10.40:

Obiectivul simpozionului este de a realiza un cadru comun pentru a atrage atenția publicului asupra importanței conservării ecosistemului marin, precum și a necesității desfășurorii unor acțiuni concertate pentru a diminua efectele activităților umane asupra biodiversității și calității apelor Mării Negre. În acest sens, Simpozionul include patru secțiuni științifice, în cadrul cărora cercetătorii din România și din străinătate vor dezbate lucrări din domeniile oceanografie și inginerie marină și costieră, ecologie marină și protecția mediului, utilizarea durabilă a resurselor marine și educație ecologică și conștientizare. 

În anul 2015, cercetarea românească de la malul Mării Negre se află la ceas aniversar. Astfel, la data de 1 martie 2015, s-au împlinit 45 de ani de la înființarea Institutului Român de Cercetări Marine (IRCM). Actualul Institut Național de Cercetare- Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” (INCDM) din Constanța, continuator al IRCM, are o istorie bogată consacrată cercetărilor mediului Mării Negre. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii