Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE În urmă cu câteva minute Traian Băsescu s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5

ro

07 Oct, 2015 08:50 2207 Marime text
 
Fostul șef al statului, Traian Băsescu, s-a prezentat în urmă cu câteva minute la Judecătoria Sectorului 5.
 
Aici a fost citat în legătură cu o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.
 
Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005, potrivit agerpres.ro.
 
Argumentele lui Vadim Tudor în plângerea penală au fost afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu.
 
Mai exact a vorbit despre faptul că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.
 

UPDATE, 10.05: 


La ieșirea de la instanță fostul președinte a făcut câteva declarații în legătură cu faptul că a respuns afirmațiile făcute de Vadim Tudor referitor la sumele de bani. 

„A fost foarte scurt. Am respins orice afirmaţie a lui Corneliu Vadim Tudor cu privire la primirea unor sume. Am arătat că operaţiunea a fost desfăşurată de serviciile secrete şi cu asta basta. Am cerut Parchetului General, în cazul în care se va decide redeschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid, pentru că că a trena o asemenea suspiciune este nefavorabil pentru România. Să presupui că un şef de stat şi-a însuşit din banii alocaţi unei operaţiuni la nivel internaţional este inadmisibil. Este o pată pe obrazul Parchetului, care poate să creadă o asemenea afirmaţie din campania din 2009. Sunt un fost preşedinte destul de hărţuit. Observ că pentru Parchet nu au relevanţă morţii de la Revoluţie, de la mineriade... Relevanţă are o afirmaţie despre fostul preşedinte”, a declarat Traian Băsescu.


Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii