Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Decizia a fost amânată pentru mâine Ce declaraţii a făcut Nicuşor Constantinescu, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa (video+rechizitorii)

ro

13 Nov, 2014 10:34 3866 Marime text
Președintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanța, Nicușor Constantinescu se află în prezent în faţa magistraţilor Curţii Supreme de Casație și Justiție. Avocaţii lui Constantinescu au depus o contestație la unul dintre cele două mandate internaționale de arestare emise pe numele şefului suspendat al CJC.

Primul mandat de arestare s-a emis în dosarul în care Constantinescu a fost trimis în judecată, de DNA Bucureşti, pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
Alături de Nicuşor Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.
 
Rechizitoriul poate fi citit aici.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţă care, pe data de 7 noiembrie, a confirmat cel de-al doilea mandat de arestare eliberat pe numele preşedintelui suspendat al CJC.   
 
Rechizitoriul poate fi citit aici.
 
Potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu a formulat mai multe cereri succesive prin care a solicitat încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Solicitările au fost admise prin ordonanţele din datele de 03.04.2014, 23.04.2014, 16.05.2014 şi 20.05.2014, prin care i s-a încuviinţat părăsirea teritoriului României până la data de 05.06.2014. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa s-a întors în ţară la începutul acestei luni.  

Constantinescu a ajuns în România săptămâna trecută. El a fost dus direct în fața instanței. Tribunalul Bucuirești a fost prima instanță care a confirmat mandatul de arestare pe numele său, la scurt timp și Tribunalul Constanța a luat aceeași decizie de confirmare a mandatului solicitat de procurorii DNA într-un alt dosar în care baronul este acuzat de abuz în serviciu.


UPDATE 11.32

Preşedintele suspendat al CJC, Nicușor Constantinescu are astăzi termen şi la Curtea de Apel Constanța. Obiectul termenului de astăzi este audierea inculpatului arestat în lipsă, conform art.231 NCPP. Avocații săi îl vor reprezenta în instanţă şi vor contesta mandatul de arestare emis pe numele clientului lor de Tribunalul Constanța. Tribunalului Constanța a confirmat, săptămâna trecută, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța.
 

UPDATE 11 54

După ce s-a prezentat în faţa magistraţilor Curţii Supreme de Casație și Justiție, unde a fost adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova, şeful suspendat al CJC a fost urcat în aceeaşi dubă. Acesta este aşteptat să fie adus la Constanţa, unde se judecă o contestaţie depusă pentru mandatul de arestar dat de Tribunalul Constanţa în cazul dosarului în care este acuzat de abuz în serviciu.


Update ora 14.01

Nicușor Constantinescu a solicitat timp pentru studierea motivării mandatului de arestare emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Constanța. 

Sursa video: b1.ro

UPDATE, ora 14.15
În sala de judecată sunt prezente şi soţia şi fiica preşedintelui suspendat al CJC, Codruţa şi Smaranda Constatinescu. De asemenea, au ajuns în sală şi vicepreşedinţii CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie.

UPDATE, ora 14.55
Citeşte şi Cristinel Dragomir, la ieşire din sala de judecată "Nicuşor Constantinescu e foarte obosit şi foarte dezamăgit"




UPDATE ora 16.20

Declaraţii Nicuşor Constantinescu la Curtea de Apel Constanţa


Nicuşor Constantinescu a fost astăzi audiat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa. Acestui i s-a cerut să facă unele precizări privind situaţia sa pe timpul şederii în Statele Unite ale Ameicii şi în Turcia. „Afirmaţiile domnului Opriş cu încarcerarea şi brăţara sunt neadevarate. Nu s-a pus problema. Şi nici că aş fi purtat băţara electronică“, a declarat azi Nicuşor COnstantinescu în faţa magistraţilor constănţeni. De asemnea, preşedintele suspendat al CJ Constanţa a divulgat numele celor două persoane care, spune el, l-ar fi filmat în SUA în timp ce a ieşit la o terasăm, unde a savurat o ţigară. Imaginile au făcut înconjurlul lumii, devenind un viral pe Internet. „Pe 18 iulie, la 3.00 dimineața, m-a apucat o durere foarte mare. Am sunat medicul. La 7.00-8.00 dimineța am plecat spre spital. Pe drum m-au filmat Memet Ainur și Eduard Coajă, pe care i-am dat în judecată pe teritoriul SUA. Au pus filmarea pe internet. Atunci am vrut să mănânc o ciorbă la o terasă. Și bolnavii de cancer trebuie să mănânce în fiecare zi“, a declarat Nicuşor Constantinescu oamenilor legii constănţeni.

Citeşte mai multe AICI 

UPDATE, ora 17.12
Decizia în cazul contestaţiei preşedintelui suspendat al CJC la mandatul de arestare emis în dosarul Centrului Militar Zonal, judecată de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, a fost amânată pentru mâine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii