Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Francul elveţian PNL cere audierea în Parlament a conducerii BNR

ro

16 Jan, 2015 10:07 1790 Marime text
 
Reprezentanţi ai PNL au solicitat audierea în comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului a şefilor Băncii Naţionale a României, în legătură cu creşterea bruscă şi fulminantă a cursului de schimb a francului elveţian.
 
Numai că audierea ar fi posibilă abia luna viitoare, având în vedere că Parlamentul se află în vacanţă în acest moment.

Update ora 11.03

Deputatul liberal Andreea Paul susține, într-un articol postat pe blogul personal, că „Parlamentul României și BNR au datoria de a nu rămâne indiferente față de această situație și, mai ales, față de pericolele financiare la care sunt expuși românii îndatorați în franci elvețieni”.
 
Ea cere „audierea BNR la Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților pentru a-i proteja pe cei îndatorați de acest curs toxic”.
 
„Consider că situația impune un răspuns urgent pentru că evoluția francului riscă să arunce debitorii cei mai vulnerabili în stradă...Concret, la o rată de 100 de franci elvețieni, de pildă, românul se vede nevoit să scoată din buzunar cu aproape 60 de lei mai mult de pe o zi pe alta, echivalentul a 60 de pâini sau a peste 11 litri de benzină, în urma unei mișcări pur artificiale a cursului de schimb”, mai arată deputatul PNL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii