Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Exerciţiu de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear la Medgidia

ro

09 Oct, 2015 10:38 4027 Marime text
 
În perioada 12-16 octombrie 2015, în judeţul Constanţa, se va desfăşura Exerciţiul de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear la CNE Cernavodă „AXIOPOLIS 2015”.
 
Exerciţiul „AXIOPOLIS 2015” reprezintă una dintre activităţile cuprinse în Planul de activităţi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru anul 2015.
 
Timp de cinci zile, judeţul Constanţa va găzdui o aplicaţie complexă care are ca temă activitatea structurilor operative existente la nivel naţional şi judeţean şi ale forţelor de intervenţie componente ale Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă în cooperare cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată ca urmare a producerii unui accident nuclear sever la CNE Cernavodă.
 
Deschiderea oficială a activităţilor va avea loc marţi, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe a Cercului Militar din oraşul Medgidia, ocazie cu care vor fi prezentate concepţia şi planul exerciţiului, precum şi momentele derulării aplicaţiilor tactice.
 
Pe parcursul celor trei zile de exerciţiu cu forţe în teren vor avea loc verificarea sistemului de înştiinţare alarmare a localităţilor aflate în zona de planificare la urgenţă, mai exact în Seimeni, Saligny, Mircea Vodă, Rasova şi Peştera.
 

UPDATE, 11.55: 

Datorită vecinătății Medgidiei cu Cernavodă, exercițiul se va desfășura și la Medgidia. Primăria municipiului precizează faptul că populația nu va fi afectată în niciun fel și nu trebuie să se alarmeze.

Exercițiul are ca bază Complexul Sportiv „Iftimie Ilisei”, acolo unde se vor desfășura principalele acțiuni. Pe durata acestuia, diferite vehicule, mașini sau elicoptere, vor fi prezente în Medgidia și vor circula în principal pe două rute – de la intrarea dinspre Valea Dacilor și cea de la Satu Nou până la Complexul Sportiv. 




Sursa foto: iran-daily.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii