Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ema și Tudor Pendiuc, reținuți de procurorii DNA

ro

06 Nov, 2014 20:08 1931 Marime text
Fiica primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, Ema, a fost reţinută, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care tatăl ei este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.
 
Ema Pendiuc a ieşit în urmă cu puţin timp din sediul DNA, încătuşată, fiind condusă la un centru de reţinere şi arest preventiv. Ea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 
Tatăl ei, primarul Tudor Pendiuc, adus la DNA în jurul prânzului, este în continuare audiat.
 
Tudor Pendiuc a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu o maşină, în jurul orei 12.40, acesta urmând să dea declaraţii în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie din perioada 2007-2014, privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.
 
Primăria Piteşti şi locuinţa lui Tudor Pendiuc au fost percheziţionate de procurori, joi dimineaţă. În acelaşi dosar au fost făcute percheziţii la sediile mai multor firme, precum şi la locuinţele unor persoane, din Piteşti şi Bucureşti.
 
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că dosarul vizează activitatea de transport public de persoane, realizată, în ultimii şapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, şi două firme private, respectiv SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA.
 
Pentru a gira încheierea şi derularea contractului între firma Consiliului Local şi asocierea dintre cele două firme private, primarul Tudor Pendiuc ar fi primit de la administratorul celor două firme bani şi bunuri, inclusiv o locuinţă într-un cartier rezidenţial din Capitală, pe numele Emei Pendiuc.
 
Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din România. El a fost ales primar al municipiului Piteşti pentru prima dată în anul 1992 şi de atunci ocupă fără întrerupere această funcţie, fiind reales de piteşteni la fiecare patru ani.
 
Tudor Pendiuc conduce PSD Argeş, după ce fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

UPDATE ora 22.27

Primarul Piteștiului Tudor Pendiuc a fost reținut, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care cercetat pentru fapte de corupție privind acordarea unor contracte de achiziții publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.
 
Surse judiciare au precizat că este acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale) și luare de mită (un act material). Potrivit surselor citate, mita ar fi constat într-un apartament primit de fiica sa, Ema Pendiuc, în valoare de aproximativ 130.000 de euro.
 
Ema Pendiuc le-a spus anchetatorilor că apartamentul care se presupune că ar fi fost primit drept mită a fost în realitatea cumpărat, prin contract de vânzare- cumpărare, cu chitanță.
 
Omul de afaceri piteștean Valentin Vișoiu, care controlează grupul de firme Conarg, a fost și el reținut de procurorii DNA în dosarul de corupție al primarului Piteștiului. Potrivit unor surse judiciare, Valentin Vișoiu este suspectat de dare de mită. Aceeași soartă o are și Constantin Scarlat, patronul firmei CNCD din Piteşti.

Un alt inculpat, respectiv Florin Barbu, a fost reținut joi seară de procurorii DNA în dosarul în care este implicat primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

 

Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii