Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Constănţenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă iarna asta? Cum comentează directorul RADET

ro

28 Sep, 2015 17:22 2622 Marime text
Romgaz ameninţă cu sistarea livrărilor de gaze către centralele termice din cauza datoriilor uriaşe pe care le-a acumulat ELCEN, în iarna 2015-2016. Conform unui comunicat de presă al companiei Romgaz, atât constănţenii, cât şi bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură.
În total ar fi vorba de 650.000 de apartamente. Dacă până la 15 octombrie, nu e gata planul de eşalonare al datoriilor, vor fi întreruperi la căldură şi apă caldă în plină iarnă.
Romgaz a anunţat că aşteaptă ca, până pe 30 octombrie, ELCEN să vină cu un plan concret de plată a datoriilor uriaşe pe care le are regia. Dacă nu, Romgaz anunţă că sistează furnizarea de gaze.
Amintim ca s-a discutat despre falimentul RADET, de 3,8 miliardede lei, către ELCEN, companie care nu-şi poate plăti datoria către Romgaz. Lanţul datoriilor este astfel spart de o companie de stat, Romgaz.

UPDATE, ora 17.30:

Ca urmare a informaţiie primite de la Romgaz, directorul RADET Constanţa, Liviu Popa, ne-a făcut următoarea precizare: „La Constanţa nu vor fi probleme. Electrocentrale SA Constanţa plăteşte în avans gazul furnizat. La Bucureşti sunt probleme grave pentru că subvenţia de la Primăria Capitalei nu a fost livrată pe considerentul că Elcen se va unifica cu RADET-ul lor.  Mereu se iau la pachet informaţiile, mai ales că până acum un an Electrocentrale SA Constanţa era în cadrul Elcen. Situaţia este alta acum!”.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii