Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 8. Revista Tomis şi Zilele Municipiului Constanţa, din 2016, la malul mării A început şedinţa consilierilor locali municipali (galerie foto)

ro

18 Dec, 2015 14:34 2390 Marime text
A început ședința Consiliului Local Municipal Constanța. Întâlnirea de astăzi a început cu o serie de colinde.

Câţiva elevi cântă ”O, brad frumos!”, însă la Consiliul Local Municipal nu există brad. Pomul împodobit a fost scos din Sala Remus Opreanu după ședința Consiliului Județean Constanța. 

În sală sunt prezenţi 21 de consilieri locali municiali. Şedinţa a început.

UPDATE 8, ora  16.12
 
În aceste momente, s-a ajuns la ordinea suplimentara. Primul proiect a trecut, iar acum se votează cel de-al doilea, unde este propus Vasile Roşu. La proiectul cinci se vorbeşte despre investiţia Sălii Polivalente, cofinanţarea autorităţilor locale a fost transmisă ieri. 

UPDATE 7, ora  15.47
 
Valentin Ciorbea propune ca, de anul viitor, să fie premiaţi şi elevii olimpici internaţionali, nu doar sportivii. Decebal Făgădău i-a recomandat consilierului local să ia legătură şi cu reprezentanţii consiliului elevilor şi cu cei din consiliul tinerilor pentru a găsi o soluţie în acest sens.

UPDATE 6, ora 15.35
 
Alexandru Bajdechi a luat cuvântul în calitate de reprezentant al Consiliului Tineretului din România. Acesta a solicitat alocarea unei sume mai mari pentru tineret.


UPDATE 5, ora 15.25

„Vrem să angajăm încă 40 de poliţişti locali. Vom asfalta 21 de străzi, vom reabilita podul de la butelii, vom realiza o sala pentru cei care fac tenis de masă, vom asigura partea de cofinanţare a construirii Sălii Polivalente, vom premia sportivii, iar pentru elevi am propus o creştere a burselor, dar aici încă nu am o sumă clară”, a spus Decebal Făgădău.
 
„Festivalul de Teatru de Muzică, Zilele Municipiului Constanţa, reiînfiinţarea Revistei Tomis sunt doar câteva dintre evenimentele culturale pe care Constanţa le va avea anul viitor”, promite Făgădău. 

UPDATE 4, 15.16

Proiectul 5 a trecut cu patru abţineri şi cu amendamentele cu privire la taxe enunţate de Decebal Făgădau. 

UPDATE 3, ora 15.09

Decebal Făgădău a declarat, de asemenea, că faţă de estimările făcute la bugetul local, taxa de colectare este de 104%, iar faţă de programări, Constanţa se situează la un nivel de 98%, ceea ce poziţionează constănţenii în topul celor mai buni cetăţeni iar SPIT Constanţa este unul dintre cele mai performante la nivel de ţară, a declarat Făgădău.

UPDATE 2, ora 14.57

S-au înregistrat 20 de voturi pentru şi unul împotriva proiectului trei. La proiectul patru se votează cu urnă. Se votează proiectele 5 şi 6, iar Decebal Făgădău face unele precizări privind impozitele şi taxele.  Acesta propune ca pentru anul viitor taxele salubritate să fie de 3 lei pe lună de persoană. Propune eliminarea taxei de spaţii verzi. Pentru Mamaia şi Satul de Vacanţă, o altă propunere este ca taxa de promovare să fie pentru persoanele fizice şi să fie redusă la 50% pentru persoanele juridice.
 
Pentru terenurile de sport din Staţiunea Mamaia taxa să fie de 50 de lei, în loc de 4.000 lei. Taxa de linişte să fie eliminată pentru toţi operatorii care au sediul sau punctul de lucru în Portul Constanţa.

Iustin Fabian Roman întreabă dacă este valabil şi pentru Portul Agigea referirea la taxa de linişte. Decebal Făgădău îi dă un răspuns afirmativ.   

UPDATE 1, ora 14.50

Ordinea suplimentară a trecut de votul consilierilor. Au fost patru abțineri din partea liberalilor. La punctul 3 se votează cu  buletine. Decanul facultății de Drept din cadrul Unjversității Ovidius a vorbit depsre despre Marin Voicu. Acesta a primit și titlul de Doctor Honoris Causa al Facultății de Drept din cadrul Universității. 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii