Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 50 de romani, blocati in nameti in Bulgaria

ro

23 Jan, 2010 21:52 1683 Marime text

mas_blo5.jpgOpt autocare, trei microbuze şi zece autoturisme sunt prinse în zăpada de circa un metru. Ambasada României la Sofia este în contact permanent cu şoferii unor autocare şi cu autorităţile locale.

Opt autocare, trei microbuze şi zece autoturisme cu cetăţeni români sunt blocate în prezent pe teritoriul Bulgariei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile - zăpadă de peste un metru, viscolită, vânt extrem de puternic, cu viteza de peste 100 de km/oră, informează un comunicat al MAE.

În urma intervenţiilor Ambasadei României la Sofia, autorităţile de protecţie civilă şi ale administraţiei locale au dispus măsurile necesare pentru deblocarea drumurilor şi sprijinirea autovehiculelor româneşti, însă, datorită vântului puternic şi ninsorii abundente activitatea utilajelor de deszăpezire este îngreunată şi se desfăşoară cu dificultate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Sofia, are în atenţie situaţia acestor cetăţeni români. Ambasada României la Sofia este în contact permanent cu şoferii unor autocare şi cu autorităţile locale (prefectură, primărie, protecţia civilă şi Direcţia regională de drumuri).

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează asupra condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile în partea de est şi nord-est a Bulgariei, declarată de autorităţile bulgare în situaţie excepţională în urma ninsorilor abundente, şi recomandă să se evite deplasările în această perioadă în zona respectivă.

Condiţiile meteo extreme au dus la închiderea autostrăzii Hemus şi a portului Varna din Bulgaria, a relatat sâmbătă Sofia News Agency. Autostrada Hemus a fost închisă în ambele sensuri, fiind impuse restricţii de circulaţie pe drumurile din zonă.

Portul Varna a fost închis din cauza rafalelor foarte puternice de vânt şi a temperaturilor scăzute. Aeroportul Varna rămâne deschis, lucrând în condiţii de iarnă.

Crucea Roşie bulgară a avertizat oamenii să evite deplasările la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza frigului extrem. Condiţiile meteo din munţi nu sunt potrivite pentru turism, au anunţat şi salvamontiştii.

Temperaturile din Bulgaria variază între minus 10 şi minus 15 grade Celsius.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii