Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Nicuşor Constantinescu se poate întoarce la Consiliul Judeţean?

ro

20 Nov, 2015 15:18 2406 Marime text
 
Adriana Ispas, președintele Curții de Apel Constanţa a decis, astăzi, să înlăture interdicţia exercitării funcţiei de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.

Soluţia pe scurt: „În baza art.425ind.1 alin.(7) pct.2. lit.a) cod procedură penală, admite contestaţia, desfiinţează în parte încheierea din 17.11.15 a Tribunalului Constanţa şi rejudecând: În baza art.215 alin.(9) cod procedură penală, înlătură interdicţia exercitării funcţiei de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Menţine celelalte disp. ale încheierii în măsura în care nu contravin prezentei“.

Decizia Curţii de Apel este definitivă în acest dosar.
 
Constantinescu a atacat prin contestaţie decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu, care a hotărât menţinerea sa sub control judiciar în dosarul în care este trimis în judecată alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC şi producător general al TVR, şi de Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC.

În cauză au mai fost trimişi în judecată Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia, suspectată de complicitate la evaziune fiscală.
 
UPDATE 1, ora 15.30

Vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, care până la acest moment a avut atribuţii de preşedinte a declarat pentru ZIUA de Constanţa că nu are cum să comenteze decizia instanţei. „Nu avem ce să comentăm, o hotărâre a instanţei se pune în aplicare, nu se comentează. Nici dacă am avea ceva de comentat nu putem. Aşteptăm comunicarea instanţei“, a declarat Cristinel Dragomir.

UPDATE 2, ora 15.37

Potrivit unor surse judiciare, Nicuşor Constantinescu rămâne sub control judiciar, măsura fiind dispusă în dosarul Centrului Militar Zonal (CMZ). Cu alte cuvinte, Nicuşor Constantinescu nu are voie să se întoarcă la CJC.

În dosarul CMZ s-a pronunţat o primă instanţă, Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care l-a condamnat pe Nicuşor Constantinescu la 3,6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

În prezent, dosarul va ajunge în atenţia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa pentru soluţionarea apelurilor în cauză.

UPDATE 3, ora 16.18

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a fost contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa pentru a răspunde la întrebarea dacă Nicuşor Constantinescu se poate întoarce la CJC în urma deciziei judecătoarei Adriana Ispas de înlăturare a interdicţiei în dosarul Fundaţiilor Fantasio şi Thalia. Totodată, l-am întrebat dacă nu rămâne interdicţia din dosarul CMZ-ului. Acesta a răspuns, printr-un mesaj text: „A rămas CMZ“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii