Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Mustafa Ibram şi Ibram Asan, arestați 30 de zile pentru tâlhărie

ro

08 Jan, 2016 11:24 2359 Marime text
 
Doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă au fost identificaţi şi depistaţi de către poliţiştii de investigaţii criminale.
 
Urmare a activităţilor desfăşurate, în cazurile a patru tâlhării, fapte comise pe raza municipiului Constanţa, în intervalul 25 decembrie 2015 – 03 ianuarie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa i-au identificat pe M.I., de 37 de ani şi pe I. A., de 27 ani, ambii din localitatea Cumpăna, bănuiţi de comiterea faptelor.
 
În cursul zilei de ieri, poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localităţii Cumpăna (imobil în care locuiesc cei doi), recuperând o parte din bunurile provenite din comiterea tâlhăriilor.
 
Bărbaţii sunt bănuiţi că, la data de 25.12.2015, ora 21.00, prin violenţă, ar fi deposedat de un telefon mobil, suma de 1.000 lei, documente personale şi o verighetă din aur, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Cernavodă, care ce se deplasa pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanţa. Prejudiciul este de 1.500 lei.
 
De asemenea, cei doi sunt bănuiţi că, la data de 28.12.2015, ora 01.30, prin acelaşi mod de operare ar fi deposedat de un telefon mobil şi suma de 170 lei, un alt bărbat care se deplasa pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Prejudiciul este în valoare de 250 lei.
 
Totodată, la data de 29.12.2015, ora 20.30, cei doi ar fi deposedat prin violenţă de două sacoșe în care se aflau produse de curățenie și alimente, precum și un portofel  ce conținea acte de identitate, carduri bancare, suma de 200 lei și un telefon mobil, un bărbat în vârstă de 61 de ani, care ce se deplasa pe strada Zmeurei, din municipiul Constanţa, prejudiciul fiind de 900 lei.
 
Şi la data de 03.01.2016, ora 20.40, un bărbat în vârstă de 60 de ani, care ce se deplasa spre domiciliu, pe bulevardul Al. Lăpușneanu, a fost deposedat prin violenţă, de o sacoșă din plastic în care se aflau produse alimentare, două telefoane mobile şi o cască bluetooth, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000 lei
 
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore urmând ca astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii  arestării preventive.
 
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.
 
Autorii își atacau victimele, bărbati, din spate, lovindu-le cu pumnul în zona tâmplei, acestea pierzandu-și cunoștiința, după care le deposedau de bunuri.
 

UPDATE 3, ora 15.50: 
 

Mustafa Ibram și Ibram Asan din Cumpăna au fost arestați pentru 30 de zile. 



UPDATE 2, ora 13.50: 

Astăzi, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Mustafa Ibram şi Ibram Asan, ambii recidivişti, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de tâlhărie, ambii în stare de reţinere.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele:
         
În perioada de 25.12.2015-03.01.2016, inculpaţii Mustafa Ibram şi Ibram Asan, prin întrebuinţarea de violenţe, le-au deposedat, în municipiul Constanţa, pe persoanele vătămate B-P.V., B.I., T.M. şi T.D., producându-le leziuni ce au necesitat până la 18 zile de îngrijiri medicale, de bunuri constând în telefoane mobile, portofele, acte de identitate, alimente, şi diferite sume de bani, producând un prejudiciu total de aproximativ 4.000 de lei.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa



UPDATE 1, ora 11.57:

Iată cine sunt suspecții! este vorba despre Mustafa Ibram de 37 de ani şi Ibram Asan de 27 ani, ambii din localitatea Cumpăna. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii