Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Angajaţi din Venus şi Năvodari, purtători de stafilococ auriu! DSVSA Constanţa. Analiza activităţii Comandamentului Sezon Estival 2016

ro

25 Aug, 2016 10:47 3148 Marime text
Direcţia Sanitară Vetrinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa organizează, în aceste momente, o conferinţă în cadrul căreia va fi analizată activitatea Comandamentului Sezon Estival 2016.

La conferinţa participă vicepreşedintele subsecretar de stat al ANSVSA, Lazslo Nagy Csutak, directorul general al Direcţiei de Control Oficial Mihai Niculescu, subprefectul Levent Accoium, George Brănescu directorul DSVSA Constanţa

Lazslo Nagy Csutak a declarat că este mulţumit de modul în care a decurs  Comandamentului Sezon Estival 2016. Totodată, subprefectul Accoium spune la rândul său că este mulţumit, iar activitaţile s-au desfăşurat confor programului, situaţia fiind ţinută sub control.

Controalele au fost desfăşurate de către 14 medici de la DSVSA Constanţa şi 42 de medici din ţară. S-a menţionat că au fost efectuate aproape 2000 de controale, mai exact 1959, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 385720 de lei.
 
Deficienţa cea mai des întâlnită a fost depozitarea necorespunzătoare a alimentelor, urmată de neetichetarea corespunzătoare a acestora.

În urma controalelor şi a deficienţelor constatate, au fost retrase din consumul public:
  • 193,5 kg – carne şi produse din carne
  • 11,4 kg – lapte şi produse lactate
  • 254,5 kg – peşte şi produse din pescuit
  • 10,6 kg – semipreparate culinare
  • 5 kg – produse de patiserie şi cofetărie.
UPDATE 2, ora 11.08

În cadrul conferinţei, s-a menţionat că, faţă de anul trecut, au fost constate mai puţine deficienţe. Totodată, s-a anunţat că a fost suspendată activitatea a două societăţi în Eforie şi Mamaia Sud, un fast-food şi un restaurant, pentru 30 de zile. Întrebaţi de jurnalişti care sunt cele două societăţi, cei prezenţi au refuzat să facă cunoscută această informaţie, precizând că nu au voie să le dezvăluie numele.

În altă ordine de idei, s-a discutat şi despre două focare de toxiinfectie alimentară confirmate în Venus şi Năvodari. În ambele cazuri ar fi de vină personalul angajat, purtător de stafilococ auriu, o bacterie care populează cavitatea nazală şi pielea, conform informaţiilor transmite astăzi la conferinţă

Citeşte şi Focarul de toxiinfecţe alimentară de la Resortul Mera, închis: DSP Constanţa – „Personalul din blocul alimentar avea stafilococ“​


UPDATE 1, ora 11.03

Brănescu spune, în cadrul conferinţei, că s-a acordat o atenţie deosebită taberelor de copii, care au fost monitorizate zilnic. Tot el afirmă că au „fost verificate restaurante şi unităţi de preparare a alimentelor”. „Amenda nu este scopul nostru, ci să evităm toxiinfecţiile alimentare”, mai spune Brănescu.

În proporţie de aproape 50% au fost controlate restaurante, celelalte procente fiind împărţite între supermarketuri, cofetării, laboratoare de patiserie, depozite, beach-bar, pesiuni, cantine, rulote.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii