Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va duce în Piaţa Universităţii

ro

06 Nov, 2015 15:58 1156 Marime text
O premieră pentru România: Klaus Iohannis a invitat la consultări societatea civilă. Preşedintele României a precizat că întâlnirea este una atipică, generată de vremuri deosebite, în cadrul căreia poate prelua cererile acestora și le poate transmite mai departe partidelor politice în calitatea sa de mediator. 
 
În urma discuţiilor cu Klaus Iohannis, Mihai Dragoş, reprezentantul Consiliului Tineretului din România, a declarat că el şi ceilalţi membri ai societăţii civile i-au transmis preşedintelui mesajele protestatarilor din Piaţa Universităţii şi ale grupurilor care i-au desemnat să meargă la consultări. „Frustrarea generală a pieţei - în noul Guvern să fie oameni curaţi, care nu sunt urmăriţi penal, care nu sunt traseişti, ofiţeri sau colaboratori ai securităţii", potrivit HotNews.ro. Mihai Dragoş a adăugat că administraţia trebuie să fie depolitizată.
 
Pe de altă parte, Sorin Ioniţă, de la Expert Forum, a anunţat că preşedintele va veni în Piaţa Universităţii, „dar când nu vom şti noi,". Acesta a precizat că i-a propus şefului statului să stabilească un mecanism clar de selecţie a societăţii civile şi a subliniat că actuală selecţie a fost realizată de Administraţia Prezidenţială. Potrivit lui Sorin Ioniţă, Klaus Iohannis a fost de acord cu această propunere.

UPDATE 1, ora 16.15

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a promis reprezentanților societății civile și ai „străzii" că va merge în piață, la protestatari, dar a precizat că nu va anunța nici ora, nici ziua pentru a nu face din asta un eveniment media.
 
„În cursul acestei ultime întâlniri am primit multiple invitații de a merge în piață și le-am promis că voi merge, dar nu voi anunța nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piață, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc și eu cu oameni simpli care sunt în piață, să-mi spună mie ce așteaptă de la mine, ce așteaptă de la clasa politică", a spus Iohannis.
El a precizat că discuția avută vineri, la Cotroceni, cu reprezentanții societății civile și ai pieței i s-a părut foarte bună și că aceștia au venit cu idei pe care le va prelua și le va duce „înspre partidele politice".
 
Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii