Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Buzău Autotren răsturnat peste microbuzul echipei CSU Târgovişte. Trei handbalişti morţi. 11 răniţi grav

ro

16 Nov, 2015 00:13 2886 Marime text
Un autotren încărcat cu cherestea s-a răsturnat, în această noapte, peste un microbuz de transport persoane pe DN 2 E 85, la ieşire din Râmnicu Sărat spre Focşani. În urma accestui accident, mai multe persoane au rămas încarcerate, trei au murit şi cel puţin 11 au fost rănite.
 
Din primele informaţii furnizate de către poliţişti, încă nu au fost stabilite motivele care autotrenul plin cu cherestea s-a răsturnat peste microbuz de transport persoane, pe DN 2 E 85. În urma acestui accident a fost activat planul roşu de intervenţie.
 
ISU Buzău a trimis la locul accidentului şapte autospeciale, dintre care două de descarcerare, una de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Forţele au fost suplimentate apoi, în sprijin venindu-ne Vrancea, cu un modul SMURD, dar şi ISU Bucuresti - Ilfov cu două autospeciale transport personal victime multiple. De asemenea, SAJ Buzău a trimis şase salvări la faţa locului.
 
În primă fază, au fost 14 persoane încarcerate, 11 dintre acestea fiind deja scoase şi transportate la spitalul din Râmnicu Sărat. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea exactă a cauzelor morţii. 

UPDATE 1 - ora 06.10:
Tragedie pe E85 la ieșirea din Rm. Sărat spre județul Vrancea. Un autocamion cu două remorci încărcat cu cherestea s-a răsturnat peste microbuzul care transporta echipa de handbal masculin CSU Tîrgoviște.
Echipa se întorcea acasă după un meci pierdut la Vicovu de Sus, 27-35 cu CS Vicov Bucovina, din cadrul etapei a 9-a din campionat. 
Din primele surse, se pare că microbuzul în care sportivii se întorceau acasă a suferit o defecţiune tehnică şi a oprit pentru reparaţii, moment în care a fost izbit din spate de un camion încărcat cu cherestea, care s-a răsturnat peste microbuz. 
Potrivit Poliției, cei trei jucători care se aflau pe bancheta din spate au murit pe loc. Autorităţile buzoiene au activat planul roşu de intervenţie, astfel că la faţa locului ISU Buzău a trimis 7 autospeciale dintre care 2 de descarcerare, una de transport victime multiple, 2 ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Ulterior, forţele au fost suplimentate cu un modul SMURD dar şi ISU Bucuresti-Ilfov cu două autospeciale transport persoane victime multiple.
La faţa locului au ajuns şi 6 salvări de la SAJ Buzău.  După cum scrie gsp.ro, Daniel Manda, pivotul împrumutat de CSU de la CSM Ploiești, este unul dintre cei 3 decedați. Celelalte 11 persoane rănite au fost transportate la spitatele din Buzău (9) și Rm. Sărat (2). Trei se află în stare gravă, în timp ce alte trei au fost externate după ce au fost consultate de medici. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii