Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre judecătorii apelului în cazul violatorilor din Vaslui s-a abținut

ro

11 Sep, 2015 22:56 2660 Marime text
 
Unul dintre magistraţii care urmau să judece apelul în dosarul celor şapte tineri din Văleni condamnaţi de Judecătoria Vaslui pentru viol s-a abţinut, cererea sa fiind admisă de Curtea de Apel Iaşi, astfel că el va fi înlocuit cu un alt judecător până la primul termen, stabilit pentru 6 octombrie. Şi judecătorul din Vaslui care a dat hotărârea de condamnare a celor şapte tineri din Văleni formulase o cerere de abţinere, însă Judecătoria Vaslui i-a respins-o, informează romanialibera.ro.

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind definitivă. Instanța a emis atunci şi mandate de arestare preventivă pe numele celor șapte, în prezent aceștia fiind încarcerați la Penitenciarul Vaslui.
 
Sentinţa în cazul celor şapte tineri a fost contestată de către avocatul fetei, în 19 august. Atunci, avocatul Mioara Donosă spunea că a recurs la calea de atac a sentinţei întrucât aceasta este considerată prea mică de către clienta sa, având în vedere suferinţa prin care a trecut. De asemenea, sentinţa a fost contestată de procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui, dar şi de cei şapte tineri.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Curţii de Apel Iaşi, care va da o sentinţă definitivă.



Sursa foto + text: romanialibera.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mary 13 Sep, 2015 13:38 Sper ca violatorii sa primeasca pedepse mai mari ca din cauza pedepselor mici care le-au primit au ajuns sa publice poze trucate cu fata aia in presa.