Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul din Rechinii Albi, din Topraisar, rănit în Afganistan, s-a întors la Kandahar. Detalii despre ceilalți răniți

ro

07 Nov, 2016 05:21 8560 Marime text
Aseară, sublocotenentul Florin Oprea, rănit în data de 25 septembrie pe timpul desfășurării unei misiuni, a revenit în Baza Militară Kandahar, în mijlocul colegilor lui de la Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței ”Rechinii Albi”, din Topraisar, și își va continua misiunea în teatrul de operații Afganistan.
 
”Bine ați revenit alături de noi, domnule sublocotenent”, i-au urat la unison colegii.
 

“Mă bucur foarte mult că m-am reîntors. Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine și de ceilalți doi colegi în toată această perioadă. Sprijinul și încurajările voastre au contat foarte mult în refacerea noastră. Vă promit că, începând de astăzi, vom forma aceeași echipă puternică și că ne vom întoarce toți sănătoși acasă pentru a raporta: Misiune îndeplinită!”.

 
Ceilalți doi militari implicați în accidentul din luna septembrie, plutonierul Eduard Romila și caporalul Marcel Neagu, se află în continuare sub tratament medical în Germania.

Reamintim că patru militari din Batalionul Protecția Forței ”Rechinii Albi” au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Potrivit sursei citate, după securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.
Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi au fost supravegheați de medicii spitalului bazei, în stare stabilă.

Soldatul Costică-Victor Tarnovschi, care a suferit plăgi superficiale, a fost trimis la infirmeria Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” şi a rămas în atenţia echipei medicale româneşti.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a precizat că militarul îşi va relua în curând activitatea normală.

Sursa foto: MApN (Marius Galanton)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii