Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unui pacient i-a fost grefată mâna în… abdomen

ro

04 Sep, 2015 08:40 1144 Marime text
Frank Reyes, un american de 87 de ani, schimba un cauciuc într-o zi. Din nefericire pentru el, cricul a cedat, prinzând mâna bărbatului în contact cu un metal fierbinte. Aproape că i-a luat foc. Dezinfecția și bandajele nu au putut face mare lucru, așa că octogenarul și-a pierdut degetul arătător, iar starea lui continua să se agraveze.
Medicii de la Houston Methodist Hospital au optat pentru o tehnică originală: plasarea chirurgicală a mâinii sub pielea de pe abdomenul pacientului. Operația pare a ține de science-fiction, dar a avut loc în Texas, în luna august. În acest fel, membrul afectat și-a putut crea atunci noi vase sanguine. Un chirurg de la această unitate spitalicească spune că în absența acestei intervenții chirurgicale, bărbatul și-ar fi pierdut probabil toate degetele. Potrivit revistei Science et Avenir, mâna a fost scoasă din abdomen cu succes la sfârşitul lunii august.
Acest procedeu de salvare a fost utilizat deja, însă pe alte părți ale corpului. Revista Slate anunța, de exemplu, că unui muncitor chinez i s-a grefat mâna tăiată pe gleznă, aminteşte 20minutes.fr.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii