Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius, în doliu

ro

24 Jan, 2014 12:30 3464 Marime text

În această dimineaţă, s-a stins din viaţă profesorul şi pianistul Daniel Sărăcescu, la doar 50 de ani.

Daniel Sărăcescu era profesor la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius şi pianist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.
Trupul neînsufleţit a fost depus în cursul zilei de astăzi la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, iar mâine, între orele 11.00 și 13.00, va fi depus in foaierul Teatrului Oleg Danovski, unde va „participa” la ultima sa repetiție generală la teatru, cea pentru Nabucco, operă ce va fi pusă în scenă duminică seara.  După repetiție, colegii îi vor aduce un ultim omagiu și își vor putea lua rămas bun de la cel care a fost Daniel Sărăcescu.
Slujba de înmormântare va fi oficiată de Înaltpreasfinția sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, duminică, la ora 13.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Central.

Daniel Sărăcescu s-a născut la data de 11 octombrie 1963. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București în 1988, iar în 2008 a obținut titlul de doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București. Și-a început activitatea didactică în anul 1989, ca profesor la Şcoala de Muzică din Baia Mare, în perioada 1990 - 1999 a fost profesor la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, între 1999 şi 2008 a fost lector universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius, iar din 2008 era conferenţiar la aceeaşi instituţie de învăţământ.

Printre publicațiile semnate de profesorul Daniel Sărăcescu se numără: „Creaţia pentru pian de inspiraţie folclorică a compozitorilor români din a doua jumătate a sec. al XIX-lea”, „Influenţa limbajului folcloric asupra creaţiei româneşti pentru pian din prima jumătate a sec. al XX-lea” - unic autor, „Culegere de piese pentru pian”, vol. I, „Culegere de piese pentru acompaniament”, vol. I - “Arii antice”.

„Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța anunță cu regret dispariția conf.univ.dr. Daniel Sărăcescu, un distins cadru didactic, coleg, fondator al facultății. Membrii corpului didactic și studenții, colegi și discipoli, îi aduc un respectos omagiu și își exprimă profundele regrete la dureroasa dispariție. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, transmite și colectivul Facultății de Arte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii