Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanţa, despre valorea culturii şi spiritualităţii româneşti

ro

04 Apr, 2014 15:18 1984 Marime text

Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează, marţi, 8 aprilie, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Ştiinţifice Interdisciplinare “Dumitru Stăniloae” al Universității “Valahia” din Târgoviște (CCSIDSUVT) şi Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Dâmbovița, o Conferinţă Naţională. Tema Conferinţei este „Valoarea culturii și spiritualității româneşti din epoca Domnului Constantin Brâncoveanu pentru istoria națională. 300 de ani de la martiriul unui sfânt român (15 August 1714 - 15 August 2014)” şi se va desfăşura, de la ora 10.00, la Sala Roşie a Universităţii “Valahia” din Târgoviște, Corpul “K”.
Universitatea Ovidius va fi reprezentată de Pr.Prof.Univ.Dr. Nechita Runcan cu lucrarea „Contribuția lui Constantin Brâncoveanu la promovarea culturii și spiritualității românești”şi Pr.Prof.Univ.Dr. Alexandru Ioniță, ce va prezenta „Vodă Brâncoveanu Sfântul și Ortodoxia”. Tot de la Universitatea „Ovidius” va fi prezent Pr.Conf.Univ.Dr. Constantin Claudiu Cotan, cu lucrarea „Geopolitica Ortodoxiei și relațiile Stat-Biserica în timpul domniei Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”.
Vor mai fi prezenţi profesori de la Universitatea “Valahia” din Târgoviște, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea București, dar şi de la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, București. De asemenea, va fi prezent şi un reprezentant al Mănăstirii “Înălțarea Domnului”, Arhiepiscopia Târgoviştei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii