Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită pe 7 decembrie. Care e motivul

ro

06 Dec, 2017 12:38 2579 Marime text
Societatea Naţională Nuclearelectrica SA („SNN“) anunţă că a adoptat proactiv decizia de a opri programat şi controlat Unitatea 2 CNE Cernavodă în seara zilei de 7 decembrie 2017, în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare şi control şi eventual interveţtii punctuale asupra sistemelor Unităţii 2 în vederea îmbunătăţirii fiabilităţii sistemelor pe perioada de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanţă preventivă.

Conform standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenţii proactive şi controlate se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită.

„Efectuarea verificării şi intervenţiilor punctuale nu vor avea niciun impact advers asupra securităţii nucleare, a personalului de exploatare, populaţiei sau mediului înconjurător. Repornirea unității și resincronizarea la Sistemul Energetic Național vor avea loc după efectuarea şi finalizarea testelor şi eventualelor intervennţii care se impun în astfel de situații, în conformitate cu procedurile centralei“, se arată într-un comunicat semnat de Cosmin Ghiţă, director general al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA.  


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii