Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 a Centralei nuclerare de la Cernavodă, repornită

ro

12 Jun, 2015 14:18 1183 Marime text
CNE Cernavoda, unitate, oprire, planificat, lulache
 
SN Nuclearelectrica SA („SNN”) anunţă că reconectarea Unității 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional a avut loc în cursul dimineții de astăzi.

Deconectarea controlată a avut loc în data de 10 iunie pentru efectuarea unor lucrări de întreținere corectivă la calea de evacuare a puterii electrice cu menținerea reactorului la putere.

SNN subliniază că opririle neplanificate reprezintă acțiuni de oprire controlată a centralei pentru efectuarea unor lucrări punctuale de remediere la unele echipamente, acțiuni adiționale programului anual de mentenanță corectivă din cadrul opririlor planificate.
Aceste opriri de mentenanță corectivă sunt prevăzute în bugetul anual al SNN, iar în cazul CNE Cernavodă acestea sunt de trei ori sub media actuală din industria nucleară.

Realizarea lucrărilor și testelor de verificare aferente acestei deconectări, și tuturor celorlalte opriri neplanificate, se desfășoara cu respectarea procedurilor centralei și a normelor de securitate nucleară fără niciun impact advers asupra populației, personalului, instalațiilor și mediului înconjurător. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii