Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ungaria a cerut Comisiei Europene să activeze mecanismul de protecție civilă

ro

11 Sep, 2015 20:17 1281 Marime text
 
Din cauza intensificării afluxului de refugiați, Ungaria a cerut astăzi Comisiei Europene (CE) să activeze mecanismul de protecție civilă, prin care un stat al Uniunii Europene poate primi asistență imediată din partea celorlalte state membre, a anunțat la o conferință de presă Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, transmite agenția EFE.
 
Potrivit sursei citate, Ungaria are nevoie în special de saltele, lenjerii de pat, perne, pături și sisteme de încălzire.
 
Guvernul ungar a solicitat deja Uniunii Europene opt milioane de euro ca asistență de urgență pentru extinderea taberelor de refugiați, Comisia Europeană promițând că va examina rapid această cerere.
 
Mai exact, statele vor transmite executivului comunitar cu ce pot contribui, iar Comisia va informa Ungaria cu privire la ajutorul disponibil, urmând ca apoi guvernul de la Budapesta să decidă asupra ajutorului la care va apela și va intra în contact direct cu statele ce furnizează acest ajutor.
 
Astăzi, premierul ungar Viktor Orban a anunțat, că orice refugiat care va pătrunde ilegal pe teritoriul Ungariei începând cu data de 15 septembrie va fi arestat. 



Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii